Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetbe vették a Millenáris Kht. volt vezetőjét

2002.10.01. 22:44
Őrizetbe vették a Millenáris Kht. volt vezetőjét, B. J-nét, akinek előzetes letartóztatását is indítványozza az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága - közölte az M1 esti híradója kedden. A cég jelenlegi vezetője, Mizsei Zsuzsa szeptember 24-én tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.
A volt igazgatót azzal gyanúsítják, hogy irányítása alatt csaknem egymilliárd forint tűnt el nyomtalanul a közhasznú társaságtól.

Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az ügyben kirendelt szakértők előzetes véleménye szerint a kárérték több százmillió forint. A Millenáris Kht. volt vezetőjét a rendőrség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja. Az ügyészség várhatóan holnap dönt a Millenáris kapcsán újabb, személyes szabadságot korlátozó intézkedésről.

A rendőrség vizsgálta az álomhasznot produkáló filléres órák, a szinte ingyen adott MTV-s archív anyagok ügyét, miként a Millenáris volt vezetőjének tízmilliós hallgatási díját, és a vendégkönyv hét és félmillió forintos őrizési díját is.

Az új vezető tett feljelentést

Szeptember 24-én tett feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Millenáris kht. ügyvezető igazgatója az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán.

Mizsei Zsuzsa, a kht. vezetője a feljelentés indoka között szerepeltette azt, hogy a kht. vagyonából - az előző kormány ideje alatt - mintegy 1 milliárd forint veszett el. A dokumentum tartalma szerint a feljelentést indokolta az is, hogy a közhasznú feladatokat az előző időszakban magáncégeknek adták át, kivonva ezzel az állami ellenőrzés alól a közhasznú feladatok céljára biztosított közpénzeket.

Ezt megelőzően, augusztus 26-án B. J-né a korábbi vezetőséget érintő valótlan állításai miatt pert indított Mizsei Zsuzsanna ellen.