Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

A Magyar Nemzet nem hagyja békén az MDF-et?

2003.02.08. 14:36
Bár a volt miniszterelnök, Boross Péter január elején szokatlan módon nyílt levélben kérte a Magyar Nemzet főszerkesztőjét, hogy a jobboldali lap "hagyja békén" az MDF-et, a párt frakcióvezetője most ismét nyilvánosan szólította fel helyreigazításra az újságot. Herényi Károly Boroshoz hasonlóan az MDF-honlapjáról üzenve a Fórum és a kormánypártok közötti háttéralkuról szóló állítást cáfolja.
Liszkay Gábor főszerkesztő Boross Péter levelére reagálva azt állította, hogy állításai részben megalapozatlanok, részben pedig méltatlanok az exminiszterelnökhöz. Most a frakcióvezető intézett nyílt helyreigazítási kérelmet a laphoz.

Egyenlőtlen távolság

Boross januárban többek között azt kifogásolta, hogy a jobboldali olvasótábor előtt a napilap azt sugalmazza, hogy az MDF egyenlő távolságot akar tartani az MSZP-től és a Fidesztől, azaz felveti a kisebbik ellenzéki párt összejátszását a kormányoldallal. Az MDF megítélését befolyásoló lapállításokról a párthonlapon közzétett nyílt levele után volt miniszterelnök számos nyilatkozatban bírálta a lap politikai irányvonalát.

Háttér információ

Szombaton az MDF frakcióvezetője, Herényi Károly tett közzé az interneten egy az MDF a kormánypártok közötti háttéralkuról szóló Magyar Nemzet cikk helyreigazítását. A lap saját információkra hivatkozva ugyanis azt állította: a fórum az MTV Közalapítvány kuratóriumának felállítása kapcsán megegyezett a kormánypártokkal arról, hogy két tagot delegálhat. Herényi szerint a kérdésben négypárti egyetértés szükséges.