Mátyás
-6 °C
1 °C

Ügyészségi nyomozás indult Molnár Csaba ügyében

2003.12.09. 16:24
Nyomozást rendelt el a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatala hivatali visszaélés gyanúja miatt abban az ügyben, amelyben az Országos Rendőr-főkapitányság is vizsgálta Molnár Csaba alezredes szerepét - közölte Sódor István fővárosi főügyész kedden.
Sódor István közlése szerint a hétfőn indított nyomozásnak nincs gyanúsítottja, mint mondta, megalapozott gyanú esetén lehet csak gyanúsítottról beszélni. A rendőrség hétfői közlése szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) mint titokbirtokos, engedélyezte az Országos Rendőr-főkapitányságnak, hogy a Molnár Csaba alezredes ügyében keletkezett iratokat állásfoglalás céljából a Fővárosi Főügyészségnek megküldje.

Az NBH által az országos rendőrfőkapitányhoz eljuttatott "szigorúan titkos" minősítésű összefoglaló jelentés és a Magyar Nemzet múlt keddi számában megjelentek alapján Salgó László országos rendőrfőkapitány tényfeltáró vizsgálatot rendelt el a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI) pénzmosás elleni osztályát vezető Molnár Csaba alezredes ügyében.

A napilap arról számolt be, hogy a K&H ügyében is nyomozó alezredes "az elfogadhatónál és normálisnál sokkal mélyebb kapcsolatot" tart arab pénzváltókkal. A rendőrségi vizsgálat pénteken ismertetett eredménye szerint nincs megdönthetetlen bizonyíték arra, hogy Molnár Csaba alezredessel kapcsolatban bűncselekmény alapos gyanúja merült volna fel, de tovább kellene vizsgálódni az ügyben. A vizsgálatot végző Bolcsik Zoltán dandártábornok, az SZBEI vezetője szerint az NBH-tól kapott összefoglaló jelentés olyan adatokat, körülményeket tartalmaz, amelyek további vizsgálódást érdemelnek, de ezt az ügyészség teheti meg.