Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány nélkül kellett küzdeni Kapolyival

2008.03.21. 16:38
Párttanácsi szinten is nekimentek a fővárosi szocialista vezetők a MSZDP-nek. A szemébe kapott kritikák ellenére Kapolyi László nem hátrált meg.

Gyurcsány Ferenc az MSZP, és Kapolyi László a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) részvételével kecsegtető ülésre invitálták szerdára a szocialisták budapesti elnökségét és a kerületi elnököket tömörítő párttanácsot, az MSZP Vérmező utcai központjába. (A budapestiek egyébként a Köztársaság tér egyik szakszervezeti székházában bonyolítják politikai találkozóikat.)

A meghívás már csak azért is nagyon csábítónak tűnt, mivel nézett ki, hogy esetleg orvosolni lehet azt az áldatlan helyzetet, hogy több kerület szocialistái az MSZDP-be igazoltak át. Ám a tanácskozók megdöbbenve tapasztalták, hogy csak Kapolyi ment el az ülésre. Az Index információi szerint a megérkezők fele azzal kezdte, hogy hol van Gyurcsány.

Annak ellenére, hogy a budapesti elnök, Burány Sándor szerint félreértés történt, az első meghívóban valóban szerepelt előadóként Gyurcsány. A másodikban azonban már pontosították, hogy nem lesz ott, hiszen ilyesmi szóba sem került. Burány szerint a tanácskozást azért a Vérmező utcába szervezték, mert a szokásos székházban egyszerűen nem fért volna el a 70-80 meghívott.

Ami az MSZDP-s problémát illeti, az Index úgy tudja, hogy Gyurcsány heteken belül meg akarja oldani. Hogy miként, arról egyelőre csak találgatni lehet. Annyi biztos, hogy Kapolyi a gyűlésen arról beszélt, hogy a 2006-os választási eufóriában majdnem egyesült az MSZP és az MSZDP, de most ilyesmiről nincs szó, sőt.

Az MSZDP elnöke szerint nem igazak azok a vádak, hogy a szociáldemokraták csábítják el az MSZP tagságát. Mire az új tagok beléptek volna, már maguk függetlenedtek a szocialistáktól - állította Kapolyi, aki arra is felhívta a kemény szankciókat követelő fővárosi MSZP-vezetők figyelmét, hogy a 90-es évek elején az MSZP szipkázta el az MSZDP tagságát.