Dezső
14 °C
27 °C

Újabb pesti szocik a szocdemeknél

2008.03.05. 07:15
Ötven új tag jelentkezett a Magyarországi Szociáldemokrata Párt józsefvárosi szervezetébe, az új belépők fele eddig az MSZP-ben politizált. Az átlépők közt van Hárs Gábor parlamenti képviselő is, derül ki a szerdai Népszabadságból.

Ötven új taggal bővült a szociáldemokrata párt józsefvárosi szervezete, közülük huszonnégyen az MSZP-ből léptek át. Az átigazolók között van Hárs Gábor országgyűlési képviselő is - írta a Népszabadság szerdai számában. A lap arról ír, kedden újabb tagokat veszített a fővárosi MSZP, miután a józsefvárosi szocialista szervezetből huszonnégyen kérték felvételüket az MSZDP helyi szervezetébe.

Az átigazolók között van Hárs Gábor, aki a VIII. kerületi önkormányzat tagja, és a józsefvárosi MSZP-szervezetnek 2006 végéig az elnöke volt. Hárs országgyűlési képviselőként továbbra is az MSZP-frakcióban kap helyet, ezt az MSZDP-vel kötött együttműködési megállapodás lehetővé teszi.

Hárs az első, "és remélhetőleg az utolsó", aki úgy lép át, hogy sem az országgyűlési, sem a helyi frakciót nem hagyja el - közölte Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke.

Januárban már három szocialista zuglói önkormányzati képviselő váltott, és Óbudán is kilenc MSZP-s képviselő gondolta úgy: az MSZDP-ben kíván tovább dolgozni.