Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Lendvai Ildikó lehet az MSZP frakcióvezetője

2002.04.30. 17:53
Lendvai Ildikó lehet a szocialisták parlamenti frakcióvezetője, Szili Katalin pedig az Országgyűlés elnöke - javasolja az MSZP elnöksége. Az Index információi a testület úgy foglalt állást, hogy kevesebb minisztériummal kell kezdeni a kormányzati ciklust. Államtitkár venné át például a titokminiszter helyét.
Lendvai Ildikót, az MSZP alelnökét jelöli pártja elnöksége a frakcióvezetői posztra, az Országgyűlés elnöki tisztére pedig Szili Katalint javasolják. A képviselőcsoport helyettes vezetője lehet: Juhász Gábor pásztói honatya, aki korábban a Baloldali Ifjúsági Társulás alelnöke volt, az elmúlt négy évben pedig a parlament sportbizottságában dolgozott, Katona Béla, a Horn-kormány egyik titokminisztere, illetve Gy. Németh Erzsébet, az MSZP fővárosi képviselőcsoportjának eddigi vezetője. Frakcióigazgatónak Varjú Lászlót javasolják.

Az MSZP Országos Elnöksége keddi ülésén tárgyalt a lehetséges kormányzati struktúráról, a testület javaslatokat fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy milyen kormányfelépítést ajánljon az MSZP tárgyalódelegációja az SZDSZ számára.

Az Index információi szerint a jelenleginél kevesebb minisztérium lenne; államtitkári rangú politikus felügyelné például a Miniszterelnöki Hivatalon belül a titkosszolgálatokat és megszűnne külön minisztériumként a Phare- ügyekkel foglalkozó tárca is. Az elképzelés szerint külön minisztériumot kapna az oktatás és az informatika. A továbbiakban is a földművelésügyi tárca alá tartozna a vidékfejlesztés, a Gazdasági Minisztériumban pedig stratégia tervezés folyna.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!