Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Lendvai: Közös a felelősség

2005.06.10. 13:08
A koalíció folytatása mellett állt ki az MSZP parlamenti frakciója. A képviselőcsoport vezetője szerint a szombati kongresszuson nem lesznek személyi döntések, mivel a korábbi határozatokat közösen hozták.

Egységesen kiállt a koalíciós együttműködés folytatása mellett az MSZP képviselőcsoportja pénteki informális ülésén, közölte Lendvai Ildikó.

"Lehetett kisebb is, de nagyobb is"

Úgy vélte, hogy erősíteni kell a koalíciós együttműködésen, viszont a koalíciós szerződést szükségtelen volna módosítani. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy folytatják a Száz lépés programját.

#alt#
Lendvai Ildikó
Lendvai úgy fogalmazott, nem tart attól, hogy a szombati kongresszuson felvetődne a pártvezetés felelőssége, hiszen a döntéseket közösen hozták. Lendvai közlése szerint a szocialista frakció tagjai ezt a nézetet fogják képviselni a kongresszuson, valamint a kongresszust megelőző pénteki regionális találkozókon egyaránt. Lendvai szerint a kongresszus ugyan zárt lesz, de a tanácskozáson hozott állásfoglalások nyilvánosak lesznek.

Egy kérdés kapcsán közölte, hogy az államfőválasztáson lehetett volna a kockázat kisebb is, de nagyobb is. Arra a kérdésre, hogy nem lett volna taktikusabb a második forduló után Szili Katalint visszaléptetni azt mondta, a közjogi berendezkedése szerint az államfőválasztás utolsó fordulója előtt nem lehet jelöltet cserélni.

Az Index azon kérdésére, hogy elnökségi ülés zajlik-e a frakcióvezető szobájában, Lendvai azt mondta, hogy a kongresszus előkészítő bizottság tanácskozik.