Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem tart rendkívüli kongresszust az MSZP

2008.04.12. 14:48
Nem tart programalkotó kongresszust az MSZP, az elnökségtől viszont elvárja a választmány, hogy tisztes hátországot építsen ki a kormánynak. Gyurcsány fellendülésről beszélt.

Egyelőre nem döntött soron kívüli (programalkotü) kongresszus összehívásáról a szocialista párt választmánya. A testület megelégedett azzal, hogy saját maga támogassa a kisebbségi kormányzás programját, ami Gyurcsány Ferenc új politikájának (munka, tudás, tulajdon) kibővített változata.

A zárt körű ülésen pusztán annyit kért a választmány az elnökségtől, hogy április végéig dolgozza ki, miképp hozható olyan állapotba a párt, hogy tisztes hátországot adhasson a kormányzatnak.

A miniszterelnök mindenesetre bízik a következő két év sikereiben. A várható "prosperitást" egy konkrét példával illusztrálta: a fejlesztéseknek köszönhetően az építőiparban szinte kapacitáshiány lép majd fel, és az ágazat 500-600 milliárdos éves pluszbevételt könyvelhet el.