Jácint
16 °C
31 °C

MSZP: semmi újat nem mondott Orbán Viktor

2007.05.20. 18:37
A Fiatal Baloldal elnöke és az MSZP országos elnökségének tagja Fidel Castróhoz hasonlította Orbánt, és még vudu-díjat is adott neki populizmusa miatt. Varga László szerint a Fidesz elnökének másfél órás beszéde a XIX. századot idézte.

Semmiféle újdonságot nem mondott a Fidesz kongresszusán Orbán Viktor, a párt újraválasztott elnöke - mondta Varga László, az MSZP országos elnökségének tagja, a Fiatal Baloldal (FIB) elnöke vasárnap Budapesten, majd hozzátette: Orbánnak adják a magyar politikai populizmus díját, a vudu-díjat.

"A liberálisból időközben szélsőjobboldalivá, néha pedig populista és demagóg hangokat megütővé váló pártelnök" nem okozott semmiféle meglepetést beszédével - közölte a szocialista politikus sajtótájékoztatón, ironikusan megjegyezve, Fidel Castro-i távlatokat nyitott meg a beszéd másfél órás hosszúsága.

Hozzátette: XIX. századi beszéd volt, semmiféle modern, progresszív gondolat nem volt benne.

Varga László szerint Orbán Viktor a minél rosszabb, annál jobb politikáját folytatja. Hozzátette: káros az, hogy közösen megteremtett értékeinket is elveszi tőlünk szavaival a pártelnök.

Mint mondta, Orbán Viktor "nem átallotta" a szakmai körök által a rendszerváltás óta legjobbnak nevezett agrártárcát is kritizálni. "Nem felejtettük el, jelentem, az Orbán-Torgyán-kormány chilei cseresznyéjét sem" - fűzte hozzá.

Még több vuduzás

A FIB elnöke elmondta: a fiatal korosztálynak fontos, hogy hosszú távú és felelősségteljes politika legyen az országban, ezért megalapítják a magyar politikai populizmus díját, azaz a miniszterelnök hétfői parlamenti beszéde alapján a vudu-díjat.

A kormányfő napirend előtti felszólalásában "vudu gazdaságpolitikának" nevezte a Fidesz gazdaságpolitikáját, mert olyan programot hirdetett, amely nem működőképes.

Varga László hozzáfűzte: az évről évre odaítélendő díjat idén Orbán Viktor kapja. Elmondta: a FIB a díjat azért alapította meg, hogy leleplezze a képtelen ígéreteket, amelyek lehet, hogy népszerűek, de bizonyosan nem ésszerűek, és szembemennek a közgazdaságtan ismert tételeivel.

A Fidesz elnökének odaítélt elismerés életműdíj is, amivel 18 éves, egyetlen politikai értékrendet sem kihagyó pályáját kívánják elismerni - mondta a FIB vezetője.