Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

MSZP: semmi újat nem mondott Orbán Viktor

2007.05.20. 18:37
A Fiatal Baloldal elnöke és az MSZP országos elnökségének tagja Fidel Castróhoz hasonlította Orbánt, és még vudu-díjat is adott neki populizmusa miatt. Varga László szerint a Fidesz elnökének másfél órás beszéde a XIX. századot idézte.

Semmiféle újdonságot nem mondott a Fidesz kongresszusán Orbán Viktor, a párt újraválasztott elnöke - mondta Varga László, az MSZP országos elnökségének tagja, a Fiatal Baloldal (FIB) elnöke vasárnap Budapesten, majd hozzátette: Orbánnak adják a magyar politikai populizmus díját, a vudu-díjat.

"A liberálisból időközben szélsőjobboldalivá, néha pedig populista és demagóg hangokat megütővé váló pártelnök" nem okozott semmiféle meglepetést beszédével - közölte a szocialista politikus sajtótájékoztatón, ironikusan megjegyezve, Fidel Castro-i távlatokat nyitott meg a beszéd másfél órás hosszúsága.

Hozzátette: XIX. századi beszéd volt, semmiféle modern, progresszív gondolat nem volt benne.

Varga László szerint Orbán Viktor a minél rosszabb, annál jobb politikáját folytatja. Hozzátette: káros az, hogy közösen megteremtett értékeinket is elveszi tőlünk szavaival a pártelnök.

Mint mondta, Orbán Viktor "nem átallotta" a szakmai körök által a rendszerváltás óta legjobbnak nevezett agrártárcát is kritizálni. "Nem felejtettük el, jelentem, az Orbán-Torgyán-kormány chilei cseresznyéjét sem" - fűzte hozzá.

Még több vuduzás

A FIB elnöke elmondta: a fiatal korosztálynak fontos, hogy hosszú távú és felelősségteljes politika legyen az országban, ezért megalapítják a magyar politikai populizmus díját, azaz a miniszterelnök hétfői parlamenti beszéde alapján a vudu-díjat.

A kormányfő napirend előtti felszólalásában "vudu gazdaságpolitikának" nevezte a Fidesz gazdaságpolitikáját, mert olyan programot hirdetett, amely nem működőképes.

Varga László hozzáfűzte: az évről évre odaítélendő díjat idén Orbán Viktor kapja. Elmondta: a FIB a díjat azért alapította meg, hogy leleplezze a képtelen ígéreteket, amelyek lehet, hogy népszerűek, de bizonyosan nem ésszerűek, és szembemennek a közgazdaságtan ismert tételeivel.

A Fidesz elnökének odaítélt elismerés életműdíj is, amivel 18 éves, egyetlen politikai értékrendet sem kihagyó pályáját kívánják elismerni - mondta a FIB vezetője.