Szilárda
-4 °C
3 °C

Írásbeli figyelmezetés az MTV Híradó vezetőinek

2002.05.29. 20:35
Írásbeli figyelmeztetésben részesítette az MTV elnöke a Híradó vezetőit egy általa demagógnak, erőltetettnek és manipulatívnak minősített riportja miatt, amely arról szólt, hogy mennyibe kerül Medgyessy Péter házának védelme Mendreczky Károly szerint az összeállítás nem felelt meg a közszolgálati Híradótól elvárható szakmai színvonalnak. A riport végén ugyanis bemutattak egy rossz helyzetben lévő gyermekkórházat, azt hangsúlyozva a kormányfő biztonságára fordítható összeg az intézménynek életmentő volna.
Írásbeli figyelmeztetésben részesítette a Híradó vezetőit szerdán Mendreczky Károly, a Magyar Televízió Rt. elnöke - számolt be a hírről az MTI. Gulyás István főszerkesztőt és két helyettesét az előző nap 19.30 órakor sugárzott hírműsor egyik riportja miatt marasztalta el Mendreczky Károly, aki szerint a beszámoló demagóg, erőltetett és manipulatív volt.

A kérdéses riport a Magyar Televízió honlapjának tanúsága szerint Medgyessy Péter miniszterelnök lakásának biztonsági eszközökkel való felszerelésével foglalkozott. Az összeállítás felvezetésében ismertették röviden a Medgyessy Péter kormányfő házának biztonsági berendezésekkel való ellátása kapcsán keletkezett vitát, majd váratlanul a miskolci gyermeksebészet problémáit sorolták.

Ez nem volt közszolgálati

Megemlítették, hogy százmillió forint életmentő volna a gyermeksebészet számára. A riport csak ezután adott teret a Medgyessy háza körül támadt vitának. Ismertette, hogy az MSZP támogatja, a Fidesz pedig luxusberuházásnak tartja azt, hozzátéve, hogy a Fidesz szerint a Béla Király úton volna az új kormányfő helye, amit a kormánypártok szerint eladtak az MFB-nek, ezt azonban a Híradónak nem erősítették meg.

Dobos Menyhért, a Magyar Televízió Rt. elnöki kabinetfőnöke az MTI értesülését megerősítve annyit tett hozzá: Mendreczky Károly véleménye szerint a riport nem felelt meg a közszolgálati televízió híradójától elvárható tudósítások szakmai kritériumainak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!