Elemér
0 °C
10 °C

Friderikuszt már meghallgatta az MTV kuratórium

2003.05.07. 21:28
Többek között Friderikusz Sándor meghallgatásával kezdte meg az MTV elnökjelöltjeinek válogatását a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratórium Elnöksége. A húsz pályázat közül négyet formai okok miatt kizárt a testület, a tizenhat aspiráns közül pedig május 27-ig választ a testület. Az esélylatolgatásokban bővelkedő, ám közel egy éve sikertelen elnökválasztási procedúrában ezúttal Rudi Zoltánt, Kósa-Somogyi Györgyöt és Ragáts Imrét számítják az esélyesek közé.
A Magyar Televízió Közalapítvány Kuratórium Elnöksége szerdán megkezdte a közszolgálati televízió elnöki aspiránsainak meghallgatását.

Friderikusz cáfolt, de indult

Az első napon hat pályázó elgondolásaival ismerkedett a kuratórium. Az abc-sorrendben meghallgatottak között volt Friderikusz Sándor is, aki többször cáfolta, hogy negyedszer is beadta pályázatát. A showman, akinek jelenleg két vetélkedőre és egy vasárnapi közéleti műsorra szóló szerződéssel bír, eddig egyszer sem jutott a második fordulót jelentő nagykuratórium elé. A Kuratórium Elnöksége egyébként a múlt héten utasította el Friderikusz Sándor vállalkozása, TV Pictures előterjesztését a "Hoztam egy milliót" meghosszabbításáról. A testület szerint ugyanis a benyújtott szerződéstervezet nem volt kellően előkészítve.

Régiek és újak

A kuratóriumnak összesen tizenhat jelentkezőt kell meghallgatnia. A beérkezett húsz pályázatból formai okok miatt négyet kizártak. Az aspiránsok között szerepel az Index információi szerint Sugár Ágnes, koprodukciós igazgató, Ladványszky György, az ORTT tagja. A többször kísérletezők között ott van Székely Ferenc, az MTV korábbi vezetője, Kapuvári Gábor, és Szenes Andrea is. A jelenlegi indulók közül a hírek szerint Rudi Zoltán, a tévé hírigazgatója, Ragáts Imre, az MTV jelenlegi ügyvezető alelnöke és Kósa Somogyi György, Kiss Péter kancelláriaminiszter bizalmi embere számít a legesélyesebbnek a végső befutóra. A testületnek május 27-ig kell döntenie.