Bernadett
0 °C
4 °C

Hárompárti kampánycsütörtök útlezárásokkal

2006.04.19. 17:12
Közös választási záróeseményt tart csütörtök délután az MSZP és az SZDSZ a városligeti Kós Károly sétányon, és szintén nagyszabású rendezvényen korteskedik a Fidesz elnöke a Műegyetemnél. A szocialisták előre tudatták programjukat és a szónoklatokon túl fellép például a Ladánybene 27, az ellenzéki nagygyűlésről csak annyi tudható, Orbán Viktor biztosan ott lesz. Forgalomkorlátozások várhatók.

Ismét egy időben tart választási nagygyűlést a fővárosban a két nagy párt. Az MSZP és az SZDSZ már reklámokban is invitálja híveit csütörtökön délutánra a városligeti Kós Károly sétányra. A koalíciós pártok rendezvényén fellép Pély Barna és a United, Gáspár Laci és a Ladánybene 27. A kampányzárón beszédet mond Kuncze Gábor SZDSZ-elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, valamint szólni fog a rendezvényen Kóka János gazdasági miniszter és Demszky Gábor főpolgármester is.

Gyurcsány a kampányzáró előtt hat helyszínen tart választási fórumokat, köztük két olyan településen, ahol a nap folyamán Orbán Viktor is megjelenik. Ilyen település lesz Kecskemét és Kiskunfélegyháza is.

A szocialista honlap szerint emellett nem lesz semmilyen más kampányesemény, de több vidéki helyszínen is ezen a napon lesz a kampányzáró, így néhány szocialista prominens biztosan hiányozni fog a programról.

Tapintatos Fidesz

A Fidesz először a Clark Ádárm térre hirdette meg csütörtöki budapesti kampányrendezvényét, később azonban a várható közlekedési nehézségekre hivatkozva áttették a helyszínt a Műegyetem elé. A rendezvényről annyi tudható, hogy délután ötkor kezdődik, és részt vesz rajta Orbán Viktor Fidesz-elnök. A párt azonban elzárkózik minden további információ közlésétről.

A Fidesz honlapjáról kiderül, hogy a Fidesz első embere a budapesti rendezvény előtt Kisvárdán és Kiskunfélegyházán is kampányol, a budapesti rendezvényéről pedig Kecskemétre utazik, ahol ugyancsak fórumon várja a város lakóit. Orbán a Fidesz alelnökei nélkül szónokol Budapesten és Kövér László, valaminT Áder János sem fog részt venni a budapesti eseményen.

Forgalomkorlátozások a fővárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és üzemeltetőket, hogy rendezvények miatt az alábbi ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek életbe a főváros területén:

Tilos megállni április 20-án éjféltől április 21-én hajnali 4 óráig: a Budapest XIV. kerületben, a Városligeti körút mindkét oldalán a Kós Károly sétány és a Paál László sétány között, a Széchenyi fürdő előtti és melletti területen. A rendőrség lezárhatja április 20-án éjféltől április 21-én hajnali 4 óráig: a Budapest XIV. kerületben a Városligeti körutat a Kós Károly sétány és a Paál László sétány között, Kós Károly sétányt a Hősök tere és a Hermina út között.

Tilos megállni április 20-án éjféltől április 21-én este tíz óráig: a Budapest XI. kerületben a Műegyetem rakparton a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között, Bertalan Lajos utca mindkét oldalán a Műegyetem rakpart és a Budafoki út között. A rendőrség lezárhatja április 20-án éjféltől április 21-én este tíz óráig: a Budapest XI. kerületben a Műegyetem rakpartot az Egry József utca és a Szent Gellért tér között, Bertalan Lajos utcát a Műegyetem rakpart és a Budafoki út között.