Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

'Ne hagyd magad, Feri'

2006.09.07. 16:53
Szimpátiatüntetést tartottak egerben a kormányfő mellett, amikor Gyurcsány Ferenc a városba látogatott, hogy korteskedjen Nagy Imre szocialista polgármrmester újraválasztásáért.

"Ne hagyd magad, Feri!", "Igen tesszük a dolgunk" feliratú transzparenseket lobogtató Gyurcsány-szimpatizáns tüntetők fogadták csütörtökön Egerben a miniszterelnököt, aki választási körútja során rehabilitáción átesett városrészt avatott a hevesi megyeszékhelyen.

Bekiabálók is voltak

Csak egy-egy, a kormány politikájával való elégedetlenséget kifejező füttyszó hangzott fel a kormányfő érkezésekor a település főutcáján. Azok a nemzetek emelkednek fel, akik mernek, kockáztatnak, változtatnak és erőfeszítéseket tesznek - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc mintegy 200-300 ember előtt megtartott kampánygyűlésen Egerben.

A kormányfő az általa is teljesített budapesti félmaratoni táv példáján érzékeltetve az ország jelen helyzetét arról szólt, hogy ott is a kitartás, a lankadatlan újrakezdés hozza a sikert.

Elmaradt séta

A "hazaáruló" és a "hazug" jelzőket skandáló, piros lapokat lobogtató és fütyülő, sípoló emberek egy csoportja fogadta Gyurcsány Ferencet csütörtökön, kampánykörútja tiszafüredi állomásán. A gyűlés helyszínén, a Piactéren, ahol a kormányfő Vadai Ágnes szocialista jelölt polgármesterré választására biztatta az embereket, mintegy 400 - 500-as tömeg gyűlt össze.

Közöttük volt egy 50-100 tagú csoport, amely bekiabálásokkal, fütyüléssel és sípolással gyakorlatilag elnyomta a miniszterelnök szavait. Gyurcsány Ferenc arra figyelmeztette őket, hogy fütyülni könnyebb, mint tenni az ország felemelkedéséért.

A miniszterelnöki vizit végül alig több mint negyedóra alatt véget ért és elmaradt a piacon tervezett körséta is; Gyurcsány Ferenc a biztonsági emberek kíséretében beszállt az autójába és elhagyta a települést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?