Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

'Ne hagyd magad, Feri'

2006.09.07. 16:53
Szimpátiatüntetést tartottak egerben a kormányfő mellett, amikor Gyurcsány Ferenc a városba látogatott, hogy korteskedjen Nagy Imre szocialista polgármrmester újraválasztásáért.

"Ne hagyd magad, Feri!", "Igen tesszük a dolgunk" feliratú transzparenseket lobogtató Gyurcsány-szimpatizáns tüntetők fogadták csütörtökön Egerben a miniszterelnököt, aki választási körútja során rehabilitáción átesett városrészt avatott a hevesi megyeszékhelyen.

Bekiabálók is voltak

Csak egy-egy, a kormány politikájával való elégedetlenséget kifejező füttyszó hangzott fel a kormányfő érkezésekor a település főutcáján. Azok a nemzetek emelkednek fel, akik mernek, kockáztatnak, változtatnak és erőfeszítéseket tesznek - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc mintegy 200-300 ember előtt megtartott kampánygyűlésen Egerben.

A kormányfő az általa is teljesített budapesti félmaratoni táv példáján érzékeltetve az ország jelen helyzetét arról szólt, hogy ott is a kitartás, a lankadatlan újrakezdés hozza a sikert.

Elmaradt séta

A "hazaáruló" és a "hazug" jelzőket skandáló, piros lapokat lobogtató és fütyülő, sípoló emberek egy csoportja fogadta Gyurcsány Ferencet csütörtökön, kampánykörútja tiszafüredi állomásán. A gyűlés helyszínén, a Piactéren, ahol a kormányfő Vadai Ágnes szocialista jelölt polgármesterré választására biztatta az embereket, mintegy 400 - 500-as tömeg gyűlt össze.

Közöttük volt egy 50-100 tagú csoport, amely bekiabálásokkal, fütyüléssel és sípolással gyakorlatilag elnyomta a miniszterelnök szavait. Gyurcsány Ferenc arra figyelmeztette őket, hogy fütyülni könnyebb, mint tenni az ország felemelkedéséért.

A miniszterelnöki vizit végül alig több mint negyedóra alatt véget ért és elmaradt a piacon tervezett körséta is; Gyurcsány Ferenc a biztonsági emberek kíséretében beszállt az autójába és elhagyta a települést.