Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Tovább vádolt Nógrádi Zsolt a tárgyalásán

2001.09.18. 13:17
Hamis vád miatt indult büntetőperében Nógrádi Zsolt továbbra is fenntartotta, hogy Pintér Sándor, Lezsák Sándor, Szabó Iván, illetve Boross Péter szoros kapcsolatban állt a magyarországi olajmaffiával. A tárgyalás szünetében ugyanakkor az újságírókkal közölte: amint bebizonyosodik a gyilkossággal gyanúsított öccse ártatlansága, félmilliárdos kártérítési pert indítanak a rendőrség ellen.
Nógrádi Zsolt a hamis vád miatt indult büntetőper első, keddi tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt fenntartotta, illetve kisebb részben módosította a Pintér Sándor belügyminiszterre, Lezsák Sándor országgyűlési képviselőre, Szabó Iván volt pénzügyminiszterre, illetve Boross Péter volt miniszterelnökre vonatkozó terhelő állításait, amelyet egykor az olajbizottság előtt tett.

A vádlott a bíróság előtt tagadta bűnösségét, de nem vonta vissza a vádiratban szereplő kijelentéseit, melyek szerint a négy politikus szoros kapcsolatban állt a magyarországi olajmaffiával a '90-es évek elején, közepén. Eközben a bíró a tárgyaláson többször is figyelmeztette Nógrádi Zsoltot: védekezésének korlátja, hogy mást hamisan bűncselekmény elkövetésével nem vádolhat. A bíró rákérdezett arra is, felfogta-e egyáltalán a vádlott, hogy amit az érintettekről állít, az bűncselekmény.

A tárgyalás szünetében Nógrádi Zsolt újságírói kérdésre válaszolva előadta: szerinte öccsét azért gyanúsították meg apjuk meggyilkolásával, mert jelen ügyben a bíróság előtt is tanúskodott volna a politikusokkal kapcsolatos dolgokról. Nógrádi Zsolt reméli, hogy öccse még életben van, s amint bebizonyosodik ártatlansága, félmilliárdos kártérítési pert indítanak a rendőrség ellen.