Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Pályázat huszonötezer forintért

2002.08.02. 10:05
Az érvényes pályázatok érdekében 25 ezer forintos kaució mellett lehet pályázni a Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjára. Bár a dokumentáció csütörtöktől elérhető, eddig még senki sem jelentkezett a poszt betöltésére. Az új igazgató a színház bármely alkalmazottjától megválhat.
Huszonötezer forintos kaució ellenében pályázhatnak a Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjára a jelentkezők - értesült a Népszabadság. A kauciót formailag és tartalmilag is szabályos, érvényes pályázat benyújtása esetén kapnák vissza a jelentkezők. Bár pályázat dokumentációját csütörtöktől vehető át, még egyetlen pályázó sem jelentkezett.

Szabadon választott munkatársak

A húszoldalas dokumentáció nagyrészt az épület műszaki leírását tartalmazza - mondta el a lapnak Juhász Ferenc gazdasági főigazgató. Tartalmazza továbbá a színház támogatásait, költségvevését, valamint a tervezett repertoárt is. A műsorterv kapcsán a dokumentáció a várható bevételekről is beszámol a tervezett előadásszám és a jegyárak alapján.

A színház jelenleg húsz színésszel kötött éves szerződést, rajtuk kívül mintegy 120 ember dolgozik a Nemzetiben. Valamennyiük szerződése 2003. július 31-ig szól, így a 2003. január 1-vel kinevezendő új vezérigazgató bármelyikükkel szerződést tud bontani a 2003-04-es évad előtt - írja a Népszabadság. A vezérigazgató első feladata ugyanis a következő évad előkészítése lesz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!