Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Az ügyészség bizonytalan a Weiszenberger-ügyben

2007.10.01. 17:49
Két hete van a Nemzeti Nyomozóirodának, hogy további adatokat gyűjtsön a Weisztenberer-ügyben. A kistérségi megbízottat az önkormányzati minisztérium jelentette fel, miután nyilvánosságra került egy rejtett kamerás felvétel, amin korrupt ajánlatot tett.

"Feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyészség a múlt héten nyilvánosságra került rejtett kamerás felvétellel kapcsolatban, mert nem állapítható meg egyértelműen, hogy történt-e bűncselekmény, és ha igen, akkor milyen" - mondta Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A filmfeltévelen Weiszenberger László kiskunhalasi kistérségi megbízott arról beszél egy vállalkozónak, hogy kenőpénzért cserébe el tudja intézni, hogy sikeresen pályázzon a Miniszterelnöki Hivatalnál turisztikai támogatásra. Weiszenberger a filmfelvételen azt állítja, hogy egy minisztériumba kell visszavinnie a kenőpénz nagyobb részét a siker érdekében. Dicsekszik saját meggazdagodásáról, és azt is elmondja, hogy jó kapcsolatrendszerét Zuschlag Jánosnak köszönheti. Weiszenberger az MSZP önkormányzati képviselője volt a botrány kitöréséig Kiskunhalason.

A 2005-ben készült videófelvételt a Hír tévé mutatta be. A műsor hatására az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium feljelntést tett. Weiszenbergert azóta kizárták a kiskunlahasi szocialista fekciójából és felfüggesztették kistérségi megbízott állásából is. A felvételt már korábban elkezdte vizsgálni a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség is, még a Zuschlag-ügy kapcsán bukkantak a kazettára egy Weiszenbergnél tartott házkutatáskor. Kecskeméten ismeretlen tettes nyomoznak is az ügyben, befolyással való üzérkedés miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?