Alfréd
-3 °C
3 °C

Taxit keres az Országgyűlés

2007.06.12. 06:24
Taxis céggel kíván szerződést kötni személyfuvarozásra az Országggyűlés. Június 20-ig lehet ajánlatokat benyújtani, lényeges szempont az olcsóság.

Az Országgyűlés Hivatala közbeszerzési eljárást írt ki taxi-rendszerű személyszállításra legalább 150 autóval rendelkező társaságok számára. A felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az ajánlattevővel szemben állított feltétel, hogy rendelkezzen legalább egy olyan szerződéssel az elmúlt három évben, amelyet nem magánszeméllyel kötött, és amelynek a nettó értéke elérte a 10 millió forintot. További feltétel, hogy diszpécserszolgálata napi 24 órában működjön.

Nem tehetnek ajánlatot azok a cégek, amelyek számláján az elmúlt 12 hónapban háromnál több alkalommal 5 napot meghaladó sorban állás volt, vagy az öt napot el nem érő sorban állások száma elérte ötöt.

Az ajánlatokat június 20-ig lehet benyújtani. Az értékelésnél legmagasabb súlyszámmal a viteldíj (kilométer díj) szerepel, ezt követi az egy repülőtéri út ára, majd az alapdíj összege.

Bakos Emil, az Országgyűlés gazdasági főigazgatója az Indexet arról tájékoztatta, hogy két célra lehet igénybe venni az Országgyűlés által biztosított taxiszolgáltatást. A képviselők hivatalos külföldi útjaik esetén a repülőtérre menet, illetve visszafelé használhatják a reptéri transzfert, míg a hivatal dolgozói akkor vehetik igénybe a szolgáltatást, ha a parlament munkája elhúzódik és a tömegközlekedés már nem jár, amikor az ülés befejeződik.