Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pallag ellen pártvizsgálat folyt

1999.10.11. 17:40
A Békés Megyei Nap megtudta: az utóbbi napokban a viharsarki olajügyekben tett kijelentéseivel, valamint Gál László egykori Békés megyei rendôrparancsnok és volt vezetôtársai ellen a fôvárosban tett büntetôfeljelentésével közfigyelmet keltô, a Körös-völgyben jól ismert Pallag László, az FKGP egyik országos alelnöke, Békés megye 3. számú választókerületének képviselôje ellen hónapok óta pártvizsgálat folyt. A megyében és a kisgazdapárton belül néhányan úgy vélekednek: Pallag mostani harcossága mögött a párton belüli pozícióharcok húzódnak meg. A képviselô tagadta az ellene felhozottakat.

A történet hátterében dr. U. J. csorvási állatorvos áll, aki 1992 óta egyéni vállalkozóként állatfelvásárlással is foglalkozott, 1996-tól pedig vágóhidat bérelt a békési nagyközségben. Dr. U. J. 1996-1997 során rendszeresen vásárolt fel élô sertést Békésen és Bélmegyeren a békési kisgazdapárt helyi irodavezetôjének segítségével. Az FKGP városi irodájában írták össze a leadandó állatokat, s mint több helybéli elmondta: azért bíztak a nagyobb cégekkel szemben a magánfelvásárlóban, mert mögötte a kisgazdák és személyesen Pallag László állt, aki - úgy tudják - rokoni kapcsolatban van dr. U. J.-vel. Több gazda azt is tudni véli, ezt a Torgyánnak írt levelükben is megfogalmazták, hogy szervezômunkájáért Pallag jutalékot vett fel az állatorvostól. A felvásárló egy ideig piaci versenytársainál jobban fizetett, ez is közrejátszhatott abban, hogy sokan adtak le nála állatot. 1997 novemberétôl azonban nem fizetett senkinek. A Békéscsabai Városi Ügyészség szerint a vádlott így ötrendbeli, nagyobb kárt okozó, üzletszeruen elkövetett csalás, valamint százötven, részben folytatólagosan elkövetett csalás buntette mellett a számviteli fegyelmet is megsértette. Az okozott kár megközelíti a 23 millió forintot.

Mindez nem térült meg, mert a Heves megyébe költözött vádlottnak csak a csorvási házát tudták 2,5 millió forintért elárvezerni, más vagyona nem maradt. A pórul járt gazdák az általuk tudott kisgazda szervezés miatt elsôként nem is a rendôrségen tettek feljelentést, hanem Torgyán Józsefnek írtak levelet. A pártelnöktôl azt kérték: hasson oda, hogy a történtekért Pallag is vállalja a felelôsséget. Ezután pártvizsgálat indult a képviselô ellen pártfôügyészi hatáskörben, ennek lefolytatásában Bánk Attila, az FKGP frakcióvezetôje, pártfôügyész az illetékes. A vizsgálat - lapunk információi szerint - lezárult, és Pallagot nem marasztalták el.

Pallag Lászlót, akit tegnap minden igyekezetünk ellenére sem sikerült utolérni, az ügy kipattanásakor, 1999 februárjában a Békés megyei napilapokban határozottan tagadta, hogy bármi köze lenne az ügyhöz, cáfolta, hogy jutalékot vett volna fel. Elmondta: nem rokona dr. U. J. Vélekedése szerint az egész csak a békési FKGP-iroda vezetôjének, T.-nénak a magánakciója volt, ugyanis tény, hogy a gazdák állatait itt írták össze. Ehhez hozzátette: a pártiroda kedden és pénteken csak néhány órára muködik, azon kívül nincs közük ahhoz,ami ott történik. Pallag ekkor elismerte, hogy pártvizsgálat folyt ellene, s megemlítette, mindez sok energiáját kötötte le.

  • Házat keresel? Találd meg az Otthontérkép eladó ingatlanai között.
  • Keress Budapesten albérletet az Otthontérképes keresővel
  • Térképen a Budapesti eladó ingatlanok. Itt megtalálod Te is amit keresel.