Gerzson
-3 °C
2 °C

Ötmilliós vérdíj Kármán-ügyben

2007.06.25. 15:31
Az ORFK hétfõn nyomravezetõi díjat tûzött ki, ötmillió forintot kap, aki érdemben segíti Kármán Irén megverésének kinyomozását.
Az országos rendõrfõkapitány, Bencze József ötmillió forintos nyomravezetõi díjat tûzött ki, hogy a felderítést elõsegítse a Kármán-ügyben, tudta meg az Index. Az oknyomozó újságírót pénteken verték meg, még aznap éjjel meg kellett mûteni, állapota szombatra stabilizálódott.

A lágymányosi rakparton péntek éjjel megtalált újságírónõ ügyében az eljárást kezdetben a BRFK folytatta, majd vasárnap átkerült a Nemzeti Nyomozó Irodához.

Kármán-ügyben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Benczét arra kérte, hogy személyesen felügyelje a nyomozást, errõl az Indexet vasárnap tájékoztatta Daróczi Dávid kormányszóvivõ.

A rendõrség hétfõi tájékoztatása szerint "az a személy, aki az eljárás sikeréhez vezetõ információt szolgáltat a rendõrség számára, bruttó 5 millió forint nyomravezetõi díjban részesül. Bejelentés tehetõ bármely rendõri szervnél, a 107, 112 segélyhívószámokon, vagy a Telefontanú 06-80-555-111 számán. A bejelentõ személyét a rendõrség bizalmasan kezeli."