Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csütörtökön jelenik meg Orbán Viktor könyve

2007.05.30. 14:08
Egy az ország címmel könyvet jelentet meg Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. "Egyszerű és világos alapelveket kell lefektetnünk, egyenes beszéddel, őszintén kimondva az igazságot, nevén nevezve a sorsrontó tabukat, a szellemünket és akaratunkat évek óta megbénító dogmákat. Ezért írtam ezt a könyvet" - áll a bevezetőben.

Az ünnepi könyvhétre, csütörtökön jelenik meg Orbán Viktor Egy az ország című könyve, amelyet június 2-án, szombaton dedikál a Fidesz elnöke a Vörösmarty téren, derül ki Orbán Viktor honlapjáról.

"Miniszterelnökként mindig azért dolgoztam, az volt legfőbb célom, hogy Magyarországot megerősítsük, erős Magyarországot hozzunk létre. Szabadság és jólét, munka, otthon, család: ez volt az iránytűnk. Az elmúlt öt évben, mikor már nem vállalhattam miniszterelnökként felelősséget a nemzet jövőjéért, többször is felhívtam hazánk polgárainak figyelmét, hogy bizonyos döntések az ország legyengüléséhez fognak vezetni. Felhívásaim és figyelmeztetéseim nem bizonyultak elég hatásosnak" - írja az előszóban.

"Gyakran támadták, támadják a jobboldalt azzal, hogy csak bírál, de valójában nem is tudja, mit tenne a jelenlegi kormányzat helyében, s általában véve is úgy tűnik, mintha nem tudná, mi a célja, mi a küldetése. Kétségtelen tény, a jobboldal évek óta visszatérő problémája, hogy nem tudja politikai küldetését mindenki számára világosan és meggyőzően kifejteni. De ennek oka nem küldetéshiány. Sokkal inkább az - túl a politikai nyilvánosság torz arányain -, hogy a jelenleg uralkodó axiómarendszerben a jobboldal nem tudja, nincs is esélye hitelesen megfogalmazni a küldetését. És ez így is marad mindaddig, amíg egy régi és hamis, az ellenfél által felállított elvrendszerben próbálja ezt megtenni" - írja Orbán Viktor.

"Rendszerváltó demokrataként, hazája sorsáért aggódó politikusként, szembenézve korábbi felhívásaim és figyelmeztetéseim hatástalanságának tényével arra jutottam, hogy mostani javaslataimat minden korábbinál közérthetőbben és erőteljesebben kell megfogalmaznom. Egyszerű és világos alapelveket kell lefektetnünk, egyenes beszéddel, őszintén kimondva az igazságot, nevén nevezve a sorsrontó tabukat, a szellemünket és akaratunkat évek óta megbénító dogmákat. Ezért írtam ezt a könyvet" - áll az előszóban.

A könyv a Helikon kiadó gondozásában jelenik meg, a borítóján a magyar címerpajzs látható.