Alfréd
-3 °C
3 °C

Orbánra készül a kormányzati kommunikáció

2004.02.10. 12:49
Teljes készültségben van az Index információi szerint a Kormányzati Kommunikációs Központ Orbán Viktor kedd esti évértékelése miatt. A Népszabadság szerint még az Orbán-beszéd előtt szeretnék nyilvánosságra hozni az M5-ös autópálya kivásárlását, a szónoklat után pedig azonnal reagálnak az elhangzottakra. Az egyelőre még nem világos, ki reagál Orbán szavaira.
A kormányoldal is készül a volt miniszterelnök keddi évértékelésére. Várhatóan Orbán Viktornak az ELTE lágymányosi konferencia-központjában elmondott beszéde előtt jelentkezik majd egy nagy horderejű bejelentéssel a gazdasági tárca és valószínűleg az esti értékelés miatt aktivizálódik először a tavaly átszervezett, 40-50 fősre duzzasztott Kormányzati Kommunikációs Központ.

A megoldás

A gazdasági tárca két lehetséges megoldást tartalmazó javaslata alapján hétfőn eldőlt, milyen áron vezetik be március 12-én az állami matricás rendszert a főváros és Kiskunfélegyháza közti autópályán - tudta meg a Népszabadság. A lap szerint a bejelentést a kormány kommunikációs szakértői Orbán Viktor a kedd esti országértékelő beszédéhez igazítják, azaz a döntést várhatóan már ezt megelőzően közzéteszik. Az értesülést az Index kérdésére a gazdasági tárca sajtóosztályán sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánták.

Erősített ügyelet

Az Index információi szerint a Kormányzati Kommunikációs Központban megerősített ügyelettel készülnek Orbán Viktor kritikus szavaira. A központ munkatársai már kedden délelőtt végighívták a sajtó képviselőit, hogy begyűjtsék az évértékeléssel foglalkozó munkatársak névsorát. A KKK közleményben reagál, de várhatóan nyilatkoztatni is lehet közreműködésükkel a kijelölt kormánytagot.