Szilárda
-4 °C
3 °C

Fidesz: Ne merjen a kormány privatizálni

2006.09.05. 17:26
A Fidesz szerint a kormány a posta és a Volán eladására készül. A kormányszóvivői iroda viszont azt állítja, ezek a cégek tartósan állami kézben maradnak.

A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy "ne merje" privatizálni a Magyar Postát, a Volán társaságokat és a Magyar Villamos Műveket, illetve ne vegye el a nyugdíjasoktól az ingyenes utazási kedvezményt, közölte Szijjártó Péter szóvivő és helyettese, Cser-Palkovics András kedden a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter szerint a kormány olyan nemzeti társaságok - így a Volán, a posta és a villamos művek - privatizációját tervezi, amelyek eladása az emberek mindennapi életkörülményeit rontaná, mert ritkulnának a buszjáratok, emelkedne a villamos energia ára és újabb postahivatalokat zárhatnának be.

Nem értik

Teljesen érthetetlen a Fidesz aggodalma a Magyar Posta, a Volán társaságok és a Magyar Villamos Művek jövőjével kapcsolatban, mint ahogy alaptalanok a nemzeti vagyon elherdálásával kapcsolatos vádjai is, reagált a kormányszóvivői iroda.

Rámutatnak arra, hogy az ÁPV Zrt. minden évben jelzi, miket tervez eladni, és ebben nem szerepel az ellenzéki párt által jelzett cégek privatizációja. "A privatizációs törvény melléklete ráadásul tételesen felsorolja a tartós állami tulajdonban lévő vállalatokat, köztük a Magyar Postát és Magyar Villamos Műveket is" - állítják.

Ezzel szemben Kóka János gazdasági miniszter a hétvégén azt mondta, az SZDSZ azt szeretné, hogy ne csak a konvergenciaprogramban szereplő cégeket privatizálják a következő években, hanem egyebek mellett a Volán társaságokat, a Magyar Posta Zrt.-t, a Magyar Villamos Műveket és a Szerencsejáték Zrt.-t is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!