Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elolvadt a rendőrség tekintélye

2007.05.24. 06:38
A Medián felmérése szerint a megkérdezettek többsége egyetért azzal, hogy menesztették a rendőri vezetőket. A Népszabadságban publikált adatok szerint a legtöbben a megerőszakolt lány ügyéről hallottak a visszaélésgyanús ügyek közül.

Az emberek háromnegyede helyesli, hogy menesztették a rendőri vezetőket és a szakminisztert - derül ki a Medián közvélemény-kutató intézet legfrissebb felméréséből. Az elmúlt hetekben a népesség kétharmadának romlott a véleménye a rendőrségről - idézi a felmérést a csütörtöki Népszabadság.

A rendszerváltás után a rendőrség képes volt megváltoztatni az önmagáról szóló közvélekedést, jelentős bizalmat szerzett. Ez a bizalom tavaly ősszel elveszett, a mostani botránysorozat pedig tovább rontott a rendőrség megítélésén.

A Medián megállapítása szerint azért hatott igen negatívan a rendőrség megítélésére a botránysorozat, mert nagy sajtóvisszhangot kaptak az ügyek. A legtöbben a megerőszakolt lány ügyét tudták megemlíteni a kérdezőbiztosoknak, de sokan tudták felidézni a Széna téren helyszínelő rendőr lopását, illetve tízből hárman tudtak arról, hogy korábban rendőr volt a harmadik móri gyanúsított. A felmérésben megkérdezettek többsége nem hiszi, hogy a vezetők cseréje javít a helyzeten.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a miniszterelnök rövidesen, talán már holnap bejelenti, ki lesz az igazságügyi minisztérium új vezetője. A lap több forrása szerint a miniszteri posztra komoly esélye van Takács Albertnek, aki eddig az állampolgári jogok országgyűlési biztosának helyettese volt.