Auguszta
-7 °C
0 °C

Fidesz: politikai tisztogatás a rendőrségnél

2007.05.23. 13:18
A Fidesz gyanúja szerint a rendőrségnél szakmai, morális megújulás címén politikai tisztogatás történik - mondta Kövér László az országos választmány elnöke. Kövér szerint bár az utóbbi időszak botrányok lehetőséget adnak arra, hogy a Gyurcsány Ferenchez kötődő, lojális és megbízható emberekkel váltsák az eddigi vezetőket.

"Az a gyanúm, különösen azoknak az (...) információknak a fényében, amelyeket az MSZP frakcióüléséről lehetett hallani, (..) hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya a szükséges szakmai és morális megújulás leple alatt valójában politikai tisztogatást fog végrehajtani a rendvédelmi szolgálatok vezérkarában" - fogalmazott Kövér László.

A Fidesz választmányi elnöke úgy vélte, olyan változásokra lehet számítani, amelyek célja, hogy az MSZP-SZDSZ politikai megrendeléseit teljesíteni kész vezetők kerüljenek a rendőrség és a Nemzetbiztonsági Hivatal élére.

A rendőrségi nyugdíjazásokkal kapcsolatban Somogy megye helyzetét említette példaként Kövér László, ahol az állomány átlagéletkora 28 év. Szerinte "a szakmai felkészültséggel szintén nem vádolható" Kondorosi Ferenc államtitkár ezt azzal a "nyegle" megjegyzéssel próbálja lesöpörni az asztalról, hogy ez nem fog működési zavarokat okozni, hiszen sok fiatal, képzett rendőr várja, hogy vezető pozícióba kerülhessen.

Kövér szerint aki a rendőri testület politikai irányítójaként nincs tisztában azzal, mit jelent egy ilyen szervezet működésében a tapasztalat, "az szakmailag is alkalmatlan arra, hogy egy ilyen testületet irányítson".

Azzal a hírrel kapcsolatban, hogy a rendőrségi objektumok őrzését civil őrző-védő civil szervezetek veszik át, Kövér László azt mondta,: ez az állam vége, ez a köztársaság lepusztulásának az a pontja, ahonnan egy politikai fordulat után is nagyon nehéz lesz újra talpra állítani ezeket a testületeket.

A fideszes politikus hozzátette: a rendőrség helyzete csak egy összetevője "a kibontakozó, egyre mélyülő társadalmi válságnak, amelybe az MSZP-SZDSZ koalíció taszította az országot".

Kövér László azt mondta, az emberek elszegényedését okozó gazdasági-pénzügyi válság nem számolható fel előrehozott választások nélkül, és a Fidesz határozott meggyőződése, hogy a rendőrség morális válsága sem oldható meg Gyurcsány Ferenccel és kormányával, "hiszen ők ennek a fő okozói".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!