Gyárfás
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Hazugságvizsgálatra várnak az erőszakkal gyanúsított rendőrök

2007.05.21. 07:44
Egyre több a homályos pont a két hete megerőszakolt 21 éves lány ügyében. A legfrissebb, hogy a menesztett országos rendőrfőkapitány helyettese, jelenleg az első számú vezető kételkedik abban, hogy minden úgy történt, ahogyan az áldozat állítja.

Hazugságvizsgálatot kérnek azok a rendőrök, akiket az ügyészség nemi erőszakkal gyanúsít. T. Pétert és F. Zsoltot azzal vádolják, hogy május elején Budapesten igazoltatás után megerőszakoltak egy nőt, miközben R. Gábor, B. Gergely és I. Tibor mindezt végignézték.

Szabadfi Árpád tábornok, az országos rendőrfőkapitány helyettese az MTV reggeli műsorában biztosnak mondta, hogy a rendőrök nem jártak el az előírásoknak megfelelően, de nem válaszolt arra a kérdésre, történt-e nemi erőszak. A magas rangú rendőr kétszer is azt mondta: "akár az is kiderülhet, hogy nem úgy történt az eset, ahogy a sértett elmondta".

videó: juj.hu

A vallomások szerint a rendőrök a Kálvin téren hajnalban igazoltatták a 21 éves lányt, akinél a rendőrök szerint semmilyen irat nem volt, könyörgött, hogy vigyék haza, ott megmutatja az iratait. Ezután a lány szerint egy félreeső utcában megerőszakolták. A rendőrök a Népszabadság szerint azt állítják, hogy megsajnálták, az egyik rendőr a nő kocsijába ült, a többi hazakísérte. A ház előtt megvárták, amíg lehozza a papírokat, majd elváltak.

A Színes Bulvár Lap úgy tudja, hogy az őrizetbe vett rendőrök minegyikétől vettek DNS mintát, amelyet összehasonlítanak azzal a kenettel, amely E. Zsanettől származik. Az RTL Klub szerint a hajnali esetnek volt egy szemtanúja, aki nem a lány vallomását erősíti meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!