Huba
19 °C
33 °C

Csak legenda, hogy Zsanett három napot várt a feljelentéssel

2007.05.23. 12:14
A május 17-én őrizetbe vett, és egy lány megerőszakolásával, vesztegetéssel, illetve bűnsegédlettel gyanúsított rendőrök védői többször is számonkérőn nyilatkoztak arról, hogy miért telt el három nap az esemény és a feljelentés között. A három nap tényként szerepelt korábbi híradásokban is. Hogy honnan és miért terjedt el, nem tudni. Zsanett még aznap hajnalban feljelentést tett.

A lányt - állítása szerint - május 4-én rendőrök erőszakolták meg egy budapesti mellékutcában. A támadóit a május 17-i szembesítésen ismerte fel, a rendőrök a Rendészeti Biztonsági Szolgálat kötelékébe tartoztak. Az őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba vett rendőrök tagadják, hogy erőszakot követtek el. A sorozatos rendőrségi botrányokba az erőszakkal gyanúsított rendőrök őrizetbe vétele után bukott bele a rendészeti és igazságügyi miniszter, az országos és a budapesti rendőrfőkapitány.

videó: juj.hu

A 21 éves Zsanett megerőszakolásával gyanúsított egyik rendőr védője május 19-én, a lány vallomását megkérdőjelezve, így nyilatkozott: "Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy három nap eltelt a feljelentés és az esemény között."

A lány ügyvédje szerint nem igaz, hogy csak három nappal később tettek feljelentést, Zsanett az eset után egy órával már a rendőrségen volt. Tuza Péter érthetetlennek tartja, miként terjedhetett el ennek az ellenkezője.

"A Szabolcs utcai rendőrkapitányságon május negyedikén reggel jócskán várakoztatták Zsanettet" – mondta Tuza Péter.

Tuza szerint az ügyben még lesznek meglepetések, több, a közvélemény előtt eddig ismeretlen bizonyíték is alátámasztja a lány állítását.