Erzsébet
1 °C
4 °C

Csak legenda, hogy Zsanett három napot várt a feljelentéssel

2007.05.23. 12:14
A május 17-én őrizetbe vett, és egy lány megerőszakolásával, vesztegetéssel, illetve bűnsegédlettel gyanúsított rendőrök védői többször is számonkérőn nyilatkoztak arról, hogy miért telt el három nap az esemény és a feljelentés között. A három nap tényként szerepelt korábbi híradásokban is. Hogy honnan és miért terjedt el, nem tudni. Zsanett még aznap hajnalban feljelentést tett.

A lányt - állítása szerint - május 4-én rendőrök erőszakolták meg egy budapesti mellékutcában. A támadóit a május 17-i szembesítésen ismerte fel, a rendőrök a Rendészeti Biztonsági Szolgálat kötelékébe tartoztak. Az őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba vett rendőrök tagadják, hogy erőszakot követtek el. A sorozatos rendőrségi botrányokba az erőszakkal gyanúsított rendőrök őrizetbe vétele után bukott bele a rendészeti és igazságügyi miniszter, az országos és a budapesti rendőrfőkapitány.

videó: juj.hu

A 21 éves Zsanett megerőszakolásával gyanúsított egyik rendőr védője május 19-én, a lány vallomását megkérdőjelezve, így nyilatkozott: "Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy három nap eltelt a feljelentés és az esemény között."

A lány ügyvédje szerint nem igaz, hogy csak három nappal később tettek feljelentést, Zsanett az eset után egy órával már a rendőrségen volt. Tuza Péter érthetetlennek tartja, miként terjedhetett el ennek az ellenkezője.

"A Szabolcs utcai rendőrkapitányságon május negyedikén reggel jócskán várakoztatták Zsanettet" – mondta Tuza Péter.

Tuza szerint az ügyben még lesznek meglepetések, több, a közvélemény előtt eddig ismeretlen bizonyíték is alátámasztja a lány állítását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?