Aliz
6 °C
14 °C

Emberrabló rendőröket értek tetten Kisvárdán

2007.05.21. 14:36
Pénzátvétel közben értek tetten két emberrabló rendőrt és két civilt a hétvégén Kisvárdán. Hétfőn egy ötödik emberrablót is azonosítottak, akiről kiderült, hogy szintén rendőr. A rendőrök egy cigarettacsempész banda tagjai voltak.

Emberrablás gyanújával vettek őrizetbe két kisvárdai rendőrt és két civilt a hétvégén, jelentette a HavariaPress. A hírügynökség értesülései szerint akkor érték őket tetten, amikor a váltságdíjat akarták átvenni az elrabolt férfiért. A bűncselekmény helyszínéről többen elfutottak.

Egyiküket hétfőn sikerült beazonosítani és elfogni, mint kiderült, ő is rendőr. "A gyanúsított kihallgatása jelenleg is tart" - mondta érdeklődésünkre Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség szóvivője. Mint mondta, a sértett felismerte a gyanúsítottat, így "99 százalék" hogy a kihallgatás után őt is őrizetbe veszik.

Az ügyészség egyelőre nem tud róla, hogy a már elfogottaknál több rendőr is érintett lenne az emberrablási ügyben. Ahogy Szilágyi fogalmazott, "már ez is sok".

A megyei főügyész, Kovács András tájékoztatása szerint a rendőrök egy cigarettacsempész banda tagjai voltak.

A csempészbanda vitába keveredett egy másik csempészbandával, a nézeteltérést próbálták emberrablással rendezni.

A megyei főügyészség eddigi adatai szerint a két Kisvárda környéki társaság üzleti kapcsolatban állt egymással. A közelmúltban azonban az egyik társaság átverte a másik csapatot, az egyik szállítmányban ugyanis cigi helyett nagyrészt üres papírokat adtak el nekik, írja a HavariaPress.

A rendőrök bandája a gyanú szerint bosszúból elrabolta a másik banda egyik tagját. Ezután váltságdíjat - korábbi káruk, háromszázezer forint megtérítését - követeltek hozzátartozóitól, akik viszont a rendőrséghez fordultak.

A megyei főügyészség kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, az ügyben kedden dönt a helyi bíróság.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?