Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Emberrabló rendőröket értek tetten Kisvárdán

2007.05.21. 14:36
Pénzátvétel közben értek tetten két emberrabló rendőrt és két civilt a hétvégén Kisvárdán. Hétfőn egy ötödik emberrablót is azonosítottak, akiről kiderült, hogy szintén rendőr. A rendőrök egy cigarettacsempész banda tagjai voltak.

Emberrablás gyanújával vettek őrizetbe két kisvárdai rendőrt és két civilt a hétvégén, jelentette a HavariaPress. A hírügynökség értesülései szerint akkor érték őket tetten, amikor a váltságdíjat akarták átvenni az elrabolt férfiért. A bűncselekmény helyszínéről többen elfutottak.

Egyiküket hétfőn sikerült beazonosítani és elfogni, mint kiderült, ő is rendőr. "A gyanúsított kihallgatása jelenleg is tart" - mondta érdeklődésünkre Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség szóvivője. Mint mondta, a sértett felismerte a gyanúsítottat, így "99 százalék" hogy a kihallgatás után őt is őrizetbe veszik.

Az ügyészség egyelőre nem tud róla, hogy a már elfogottaknál több rendőr is érintett lenne az emberrablási ügyben. Ahogy Szilágyi fogalmazott, "már ez is sok".

A megyei főügyész, Kovács András tájékoztatása szerint a rendőrök egy cigarettacsempész banda tagjai voltak.

A csempészbanda vitába keveredett egy másik csempészbandával, a nézeteltérést próbálták emberrablással rendezni.

A megyei főügyészség eddigi adatai szerint a két Kisvárda környéki társaság üzleti kapcsolatban állt egymással. A közelmúltban azonban az egyik társaság átverte a másik csapatot, az egyik szállítmányban ugyanis cigi helyett nagyrészt üres papírokat adtak el nekik, írja a HavariaPress.

A rendőrök bandája a gyanú szerint bosszúból elrabolta a másik banda egyik tagját. Ezután váltságdíjat - korábbi káruk, háromszázezer forint megtérítését - követeltek hozzátartozóitól, akik viszont a rendőrséghez fordultak.

A megyei főügyészség kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, az ügyben kedden dönt a helyi bíróság.