Ágnes
-5 °C
2 °C

Letartóztatták az emberrabló rendőrök társait

2007.05.23. 15:35
Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság a három rendőrt is érintő kisvárdai emberrablási ügy kedden elfogott gyanúsítottja ellen. Szerdán is elfogtak egy gyanúsítottat, egy másik ellen elfogatási parancsot adtak ki. Az új gyanúsítottak mind civilek, az ügyészség szerint a hétfőn elfogott rendőrhöz hasonlóan ők is elfutottak a pénzátadás helyszínéről.

Már nyolc gyanúsítottja van a kisvárdai emberrablási ügynek. A hatóságok kedden egy civilt fogtak el a három rendőrt is érintő bűncselekmény ügyében. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el az újabb gyanúsítottal szemben.

A hatóságok szerdán is elfogtak egy gyanúsítottat, egy másik férfi ellen meg elfogatási parancsot adtak ki. Ők is civilek.

n

Az újabb gyanúsítottak eddig elfogott öt társához hasonlóan ott volt, amikor a túsz családja pénzt adott át az emberrablóknak. A hatóságok a helyszínen két rendőrt és két civilt fogtak el, többen elfutottak.

A helyszínről elmenekülők közül a rendőrség hétfőn egy rendőrt fogott el, akit a sértett a rendőrségen felismert.

A bíróság eddig két civil gyanúsítottat és két rendőrt helyezett előzetes letartóztatásba. Az utólag elfogott rendőrnél lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság, de ezt az ügyészség megfellebbezte.

A három rendőr az ügyészség szerint egy cigarettacsempész banda tagja volt. Bandájuk összetűzésbe keveredett egy rivális társasággal, ami háromszázer forint értékben átverte őket. Az emberrabláskor háromszázezer forintot követeltek túszuk családjától.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!