Piroska
3 °C
4 °C

Répássy 27 kérdése a kancelláriaminiszterhez

2002.11.18. 17:54
A közpénzügyi államtitkárság tevékenységéről, illetve a kancellárián dolgozók létszámáról érdeklődik Répássy Róbert fideszes képviselő a kancelláriaminiszterhez intézett 27 írásbeli választ igénylő kérdésében.
Répássy Róbert 27 írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be a kancelláriaminiszternek. A kérdésáradat kapcsán az Indexnek úgy nyilatkozott: az ötletet Keller Lászlótól vette, hiszen a szocialista államtitkár ellenzéki korában olykor egy nap alatt több ezer kérdést intézett Stumpf István, akkori miniszterhez. A Fidesz frakcióvezető-helyettese többek között azt firtatja, hogy Keller László közpénzügyi államtitkársága folytatott-e vizsgálatot a Medgyessy-kabinet közbeszerzéseivel kapcsolatban, vagy ezeket speciálisan az előző kormány kriminalizálására találta ki.

Répássy kíváncsi arra is, mennyibe kerül az adófizetőknek Keller államtitkárságának működtetése, vagy nem aggályos-e, hogy költségvetési szervek átvilágítását egy politikai államtitkár vizsgálja. Répássy arról is megkérdezi Kiss Elemért, Keller vizsgálta-e az idei augusztus 20-ai tűzijátékot, vagy vizsgálta-e az államtitkár a MeH mobiltenderét.

Répássy kérdéseinek másik részében azt firtatja, hogyan összeegyeztethető az MSZP választási ígéreteivel az, hogy kétszer annyi politikai államtitkára van a kancelláriának, mint az előző ciklusban. Répássyt érdekli az is, hány állami vezetői juttatással rendelkező munkatárs dolgozik jelenleg a MeH-ben és, hogy hány autója van a hivatalnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!