Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Répássy 27 kérdése a kancelláriaminiszterhez

2002.11.18. 17:54
A közpénzügyi államtitkárság tevékenységéről, illetve a kancellárián dolgozók létszámáról érdeklődik Répássy Róbert fideszes képviselő a kancelláriaminiszterhez intézett 27 írásbeli választ igénylő kérdésében.
Répássy Róbert 27 írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be a kancelláriaminiszternek. A kérdésáradat kapcsán az Indexnek úgy nyilatkozott: az ötletet Keller Lászlótól vette, hiszen a szocialista államtitkár ellenzéki korában olykor egy nap alatt több ezer kérdést intézett Stumpf István, akkori miniszterhez. A Fidesz frakcióvezető-helyettese többek között azt firtatja, hogy Keller László közpénzügyi államtitkársága folytatott-e vizsgálatot a Medgyessy-kabinet közbeszerzéseivel kapcsolatban, vagy ezeket speciálisan az előző kormány kriminalizálására találta ki.

Répássy kíváncsi arra is, mennyibe kerül az adófizetőknek Keller államtitkárságának működtetése, vagy nem aggályos-e, hogy költségvetési szervek átvilágítását egy politikai államtitkár vizsgálja. Répássy arról is megkérdezi Kiss Elemért, Keller vizsgálta-e az idei augusztus 20-ai tűzijátékot, vagy vizsgálta-e az államtitkár a MeH mobiltenderét.

Répássy kérdéseinek másik részében azt firtatja, hogyan összeegyeztethető az MSZP választási ígéreteivel az, hogy kétszer annyi politikai államtitkára van a kancelláriának, mint az előző ciklusban. Répássyt érdekli az is, hány állami vezetői juttatással rendelkező munkatárs dolgozik jelenleg a MeH-ben és, hogy hány autója van a hivatalnak.