Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Magánkórház lehet a Schöpf-Méreiből

2007.02.28. 17:29
A bezárásra ítélt Schöpf-Mérei Kórház magánkórházként működhet tovább, ha az intézmény menedzsmentje megfelelő tervekkel meggyőzi erről a fővárost. A koraszülött osztályt egy másik kórházba helyeznék át.

A főváros egészségügyi szakpolitikusai arról tárgyalnak a Schöpf-Mérei Kórház menedzsmentjével, hogyan lehet magánkórházzá alakítani az intézményt - mondta Demszky Gábor szerdán egy sajtótájékoztatón, tudósít az Infórádió.

A kórház ugyanis a kórházi struktúra átalakítási tervek szerint megszűnne, azaz nem kapna támogatást az Országos Egészségügyi Pénztártól. Ezért a Schöpf-Mérei vezetése egy olyan koncepción dolgozik, amely szerint az intézmény saját bevételeiből tartaná el magát, azaz megmaradna és fizetőssé válna a szülészet és a nőgyógyászat, de más kórházba helyeznék például a koraszülött részleget.

Demszky Gábor elmondta, hogy ha a menedzsment egy megalapozott javaslatot tesz le az asztalra, akkor az ingatlant a főváros bérleményként az intézmény rendelkezésére bocsájtja. A kórház bezárása ítéltetett az egészségügyi reform részeként.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?