Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Feljelentést tesz Szász Károly Keller László ellen

2003.08.23. 20:01
Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és becsületsértés vádjával a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke feljelentette a közpénzügyi államtitkárt.
Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és becsületsértés miatt büntető eljárást, személyiségi jogi okok miatt pedig polgári peres eljárást indít Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnöke Keller László közpénzügyi államtitkárral szemben a jövő hét első felében - mondta Futó Barnabás az elnök jogi képviselője szombaton az MTI-nek.

A jogi képviselő tájékoztatása szerint Szász Károly az államtitkárnak a Magyar Hírlap szombati számában tett nyilatkozata miatt tesz feljelentést. Keller László az interjúban alkalmatlannak nevezte Szász Károlyt a felügyelet vezetésére.

Az államtitkár a lapnak nyilatkozva azt mondta: a PSZÁF elnöke "köztisztviselőként olyan látszatot próbál kelteni a Fidesz segítségével, hogy azt ne mondjam politikai védelmével, mintha a kormánynak köze lenne a brókerbotrányhoz". Mint mondta: "Szász felelősségét még olyan ügyekben is vizsgálni kell, amikor a felügyelet - az elnök tudtával - olyan személyek vállalkozásainak adott pénzintézeti jogosítványt, engedélyt, ahol ezt nem tehette volna meg".

"A jövő hét első felében be fogjuk adni a feljelentést és a keresetet a bírósághoz mindkét ügyben" - mondta Futó Barnabás az MTI-nek. Hozzátette: a feljelentésre 30 nap, a kereset benyújtásra pedig az elévülési idő áll rendelkezésre. Mint mondta, "a rágalmazással, a becsületsértéssel az a probléma, hogy jó esély van arra, - ahogy szokás ilyenkor - a mentelmi joga mögé bújik a képviselő". A jogi képviselő hozzátette: "még meg kell beszélnünk, hogy milyen összegben kérjük a kártérítést".

Keller László szombaton az MTI-nek nem kívánt reagálni arra, hogy Szász Károly feljelentést tesz ellene., mivel mindaddig nem nyilatkozik az ügyben, amíg nem ismeri a feljelentés tartalmát.