Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Szeremley: a kisgazda hagyományokhoz kupleráj illene

2002.04.30. 12:20
Ha a kisgazda hagyományokat követném, kuplerájt kéne csinálnom a kisgazda székházból - jelentette ki Szeremley Huba, borász-vállalkozó, aki az év elején 200 millió forintos előleget fizetett a Belgrád rakparti épületért. Szeremley aljas rágalomnak minősítette Torgyán József pártelnök állítását, hogy az ő tudta nélkül készült az adás-vételi szerződés. A vállalkozó szerint Torgyán is jelen volt, amikor párt azóta vele szembekerült vezetői aláírták a megállapodást.
Nagy dilemmában vagyok, mert bár korábban azt mondtam, hogy a Belgrád rakparton biztos nem lesz kupleráj, most úgy érzem, ha az ottani hagyományokat követném, csak azt csinálhatnék - jelentette ki Szeremley Huba.

Aljas rágalom

A borász-vállalkozó "aljas rágalomnak" nevezte a pártelnök állításait, amelyek szerint az FKGP országos központjának szerződése körül bizonytalanságok lennének. Szeremley elmondta, hogy a szerződés aláírásakor nem csupán Gyimóthy Géza, G. Nagyné Maczó Ágnes alelnökök és Deák József pártfőügyész volt jelen, hanem maga Torgyán József is. A vállalkozó szerint az adás-vételnél felvonult sok jogász-kisgazda nem nevezhető amatőrnek, ezért értehetetlen Torgyán eljárása, aki egyébként két hónapja még a Kisgazdapárt számára nagyon előnyösnek nevezte az üzletet.

Nem stimmel

Torgyán József
Mint ismeretes Torgyán József ismeretlen tettes ellen csalás bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben arra hivatkozva, hogy sem a vételár, sem a foglaló visszafizetésének a határideje "nem stimmel". Torgyán azt követően fordult a rendőrséghez, hogy a választási vereség miatt a pártelnökségének tagjai az elnök távozását követelték, és - sikertelenül - "megostromolták" a székházat, amelyet Torgyán és felesége foglalt el. A pártelnök később pedig úgy nyilatkozott, hogy a székház eladásáról szóló szerződés aláírói nem eladásra kaptak felhatalmazást, hanem egy kétszázmillió forintos kölcsönről szóló tárgyalásra kaptak megbízást.

Isten áldásával

Szeremley Huba az Index kérdésre válaszolva elmondta, hogy a szerződés továbbra is lehetőséget ad a párt vezetőinek egy előnyösebb ajánlat elfogadására. Amennyiben a kisgazdák július 31-ig az általa ajánlott 700 millió forintnál magasabb áron tudják értékesíteni a székházat, akkor "fizessék vissza nekem a 200 millió forintos foglalót, én pedig Isten áldásával minden jót kívánok nekik".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!