Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Szekeres Imre lett a Bács-Kiskun megyei komisszár

2007.10.11. 07:07
Újjászervezik a kiskunhalasi alapszervezetet.

Az MSZP mostani alapszabálya szerint is meg lehet újítani a szocialista párt Bács-Kiskun megyei szervezetét, változtatni azon nem kell, erről Szekeres Imre elnökhelyettes nyilatkozott a Népszabadságnak a Zuschlag-ügy kapcsán.

Az országos elnökség azzal bízta meg korábban Szekeres Imrét, hogy felügyelje a megyei szervezet átalakítását. Ennek a csoportnak még mindig ügyvezető alelnöke az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János, aki fantom tagok százainak beszervezésével lett annak idején az egyik helyi pártvezető.

Zuschlag törvénysértő módon szervezett be tagokat a kiskunhalasi alapszervezetbe, így annak létszáma 2003 és 2005 között 120-ról több mint 400-ra emelkedett. Így a Kiskunhalasról delegált hatvan küldött szavazataival könnyűszerrel választották meg őt ügyvezető alelnöknek.

A kiskunhalasi szervezetet most feloszlatják ezért, és újraszervezik. Szekeres Imre ennek kapcsán azt javasolta, hogy a feloszlatás után nyílt kampányban, nyilvános fórumokon ismertesse majd minden jelölt a programját, így szerinte elkerülhető lesz, hogy kizárólag a helyi küldöttek döntsenek az új vezetőkről.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!