Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szekeres Imre lett a Bács-Kiskun megyei komisszár

2007.10.11. 07:07
Újjászervezik a kiskunhalasi alapszervezetet.

Az MSZP mostani alapszabálya szerint is meg lehet újítani a szocialista párt Bács-Kiskun megyei szervezetét, változtatni azon nem kell, erről Szekeres Imre elnökhelyettes nyilatkozott a Népszabadságnak a Zuschlag-ügy kapcsán.

Az országos elnökség azzal bízta meg korábban Szekeres Imrét, hogy felügyelje a megyei szervezet átalakítását. Ennek a csoportnak még mindig ügyvezető alelnöke az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János, aki fantom tagok százainak beszervezésével lett annak idején az egyik helyi pártvezető.

Zuschlag törvénysértő módon szervezett be tagokat a kiskunhalasi alapszervezetbe, így annak létszáma 2003 és 2005 között 120-ról több mint 400-ra emelkedett. Így a Kiskunhalasról delegált hatvan küldött szavazataival könnyűszerrel választották meg őt ügyvezető alelnöknek.

A kiskunhalasi szervezetet most feloszlatják ezért, és újraszervezik. Szekeres Imre ennek kapcsán azt javasolta, hogy a feloszlatás után nyílt kampányban, nyilvános fórumokon ismertesse majd minden jelölt a programját, így szerinte elkerülhető lesz, hogy kizárólag a helyi küldöttek döntsenek az új vezetőkről.