Huba
17 °C
33 °C

Az ügyészség Zuschlag elleni trükkje megint bejött

2007.10.02. 13:24
Őrizetbe vette kedden a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Katus Ferencet, a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottját. A férfit kihallgatásra hívták be kedden a kecskeméti főügyészségre, ahol közölték vele, hogy az ellene szóló gyanú a bűnszervezetben való részvétel kitétellel súlyosbodott. Már nem engedték el, őrizetbe vették.

Kedden az ügyészség Katus Ferencet hasonló módon vette őrizetbe, mint két hete Zuschlag Jánost. A kiskunhalasi helyi szocialista képviselőt folytatólagos gyanúsítotti kihallgatásra idézték be, aztán már nem is engedték ki.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese elmondta, hogy a kihallgatás során ismertették Katussal a már korábban módosított vádat. A gyanú a bűnszervezetben való részvétel, ezért a súlyosabb bűncselekmény miatt a kihallgatáson arról döntöttek, hogy a szökés veszélye miatt őrizetbe veszik Katus Ferencet. Szabó Ferenc csak monogrammal említette a Zuschlag-ügy harmadikként őrizetbe vett gyanúsítottját, a Független Hírügynökség azonban úgy tudja: Katus Ferencről van szó. Rajta kívül Zuschlag János van előzetes letartóztatásban, és Lados István, akinek előzetéséről pénteken döntött nem jogerősen a Szegedi Városi Bíróság.

Katus Ferenc, aki a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista tagja több egyesületben kavart együtt Zuschlaggal. Katus volt az elnöke a Hoppá Egyesületnek, alapítója a Holnap Városért Egyesületnek, és az eddig ismertté vált adatok szerint több millió forintot vett fel az Atlasz Egyesület, a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesület és a Harmadik Évezredért Alapítvány számláiról.