Szilvia
5 °C
16 °C

Az ügyészség Zuschlag elleni trükkje megint bejött

2007.10.02. 13:24
Őrizetbe vette kedden a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Katus Ferencet, a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottját. A férfit kihallgatásra hívták be kedden a kecskeméti főügyészségre, ahol közölték vele, hogy az ellene szóló gyanú a bűnszervezetben való részvétel kitétellel súlyosbodott. Már nem engedték el, őrizetbe vették.

Kedden az ügyészség Katus Ferencet hasonló módon vette őrizetbe, mint két hete Zuschlag Jánost. A kiskunhalasi helyi szocialista képviselőt folytatólagos gyanúsítotti kihallgatásra idézték be, aztán már nem is engedték ki.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese elmondta, hogy a kihallgatás során ismertették Katussal a már korábban módosított vádat. A gyanú a bűnszervezetben való részvétel, ezért a súlyosabb bűncselekmény miatt a kihallgatáson arról döntöttek, hogy a szökés veszélye miatt őrizetbe veszik Katus Ferencet. Szabó Ferenc csak monogrammal említette a Zuschlag-ügy harmadikként őrizetbe vett gyanúsítottját, a Független Hírügynökség azonban úgy tudja: Katus Ferencről van szó. Rajta kívül Zuschlag János van előzetes letartóztatásban, és Lados István, akinek előzetéséről pénteken döntött nem jogerősen a Szegedi Városi Bíróság.

Katus Ferenc, aki a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista tagja több egyesületben kavart együtt Zuschlaggal. Katus volt az elnöke a Hoppá Egyesületnek, alapítója a Holnap Városért Egyesületnek, és az eddig ismertté vált adatok szerint több millió forintot vett fel az Atlasz Egyesület, a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesület és a Harmadik Évezredért Alapítvány számláiról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?