Vilma
-4 °C
-1 °C
Index - In English In English Eng

Gyilkossal ül egy cellában Zuschlag

2007.10.02. 08:45
Parkettázott cellát kapott Zuschlag János, ami a többi börtönlakó irigységét váltotta ki. Igaz, zárkatársa az a fegyőr, akit barátnője meggyilkolásával vádolnak.

Egy cellába került a kecskeméti börtönben Zuschlag János azzal a szegedi volt fegyőrrel, aki még augusztus elején több késszúrással megölte - a gyanú szerint - barátnőjét.

A HavariaPress úgy tudja, hogy a szocialista politikus, akit különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsít az ügyészség, F. Rolanddal, a 27 éves volt szegedi fegyőrrel osztozik meg a cellán.

A vád szerint a fegyőr augusztus 6-án ölte meg 23 éves barátnőjét. Állítólag nem tudta elviselni, hogy nő szakítani akar vele, ezért tizenöt késszúrással végzett a fiatal lánnyal. Ezután napokon át bujkált, végül lakossági bejelentés nyomán fogták el. A bíróság döntése alapján korábbi munkahelyén, a szegedi Csillagbörtönben nem őrizhetik, így a kecskeméti börtönbe került.

A fegyőr akár tényleges életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat majd. A reggel.hu információi szerint Zuschlag és a brutális gyilkosság gyanúsítottja jól kijönnek egymással. Életkoruk hasonló, és sok közös témájuk van.

Ám a kecskeméti börtön többi lakója állítólag nem nézi jó szemmel, hogy az úgynevezett szabadulócellát kapták meg Zuschlagék. Ebben parketta van, és jóval kényelmesebb, mint a többi zárka. Az ablaka nem az utcára, hanem a börtönudvarra néz - írja a Reggel.