Piroska
-1 °C
5 °C

Szilvásy újabb válasza a testvéréről érdeklődő Szijjártónak

2007.06.01. 14:40
Cáfolta a kancelláriaminiszter, hogy bármilyen kormányzati megbízást kapott volna testvére, aki "Kormányzati Tanácsadó Jósdát" működtet.

"Soha semmilyen megbízást nem adott a kormány egyetlen tagja sem Szilvásy Péternek, a kancelláriaminiszter testvérének tanulmányok elkészítésére" - így válaszolt Szilvásy György kancelláriaminiszter Szijjártó Péternek, a Fidesz szóvivőjének írásbeli kérdésre pénteken. Szilvásy csütörtökön már nyilatkozott az ügyben, de azóta írásban is válaszolt Szijjártónak.

Intézkedést nem igényel

"A kormány tagjaihoz címezve e-mailek és levelek formájában rendszeresen érkeznek állampolgári bejelentések és panaszok, illetve magán- vagy közérdekű felvetések" - idézi a miniszter levelét kormányszóvivő iroda közleménye.

"A felvetések nem csekély hányada tartalmánál fogva választ, intézkedést nem igényel. Az utóbbi kategóriába tartoznak öcsém, Szilvásy Péter saját kezdeményezésére, magánszemélyként, e-mail formájában küldött üzenetei" - áll a közleményben.

Szilvásy György válaszában arról tájékoztatta Szijjártót, hogy az általa bizalmas dokumentumoknak nevezett e-maileket nem őrizte meg a Miniszterelnöki Hivatal, így azokba nem lehet betekinteni sem.

Szijjártó belenézne

Szijjártó szerdán közölte: szeretne betekinteni azokba a dokumentumokba, amelyeket a hírek szerint a Szilvásy György kancelláriaminiszter egyik testvére által alapított "Kormányzati Tanácsadó Jósda" küld a kormánytagoknak.

A Fidesz szóvivője írásbeli kérdéssel is fordult a kancelláriaminiszterhez, mert szerinte jogosan vetődik fel, kap-e közpénzt kormányzati forrásból Szilvásy György testvére.

Szilvásy csütörtökön azt mondta: gátlástalanságnak tartja, hogy a családja tragédiáját a Fidesz politikai célokra használja fel. A miniszter elmondta: öccse többszörösen kitüntetett feltalálóként dolgozott az egyik gyógyszergyárban a kilencvenes években, majd egyre inkább a természetfeletti dolgok felé fordult, olyannyira, hogy otthagyta a munkahelyét is.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft