Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tovább vajúdik az MSZP-frakció a magántőkéről

2008.03.25. 19:11
A tervek szerint ma informálisan döntött volna a szocialista képviselőcsoport az egészségbiztosításba bevont magántőkéről, de végül nem született határozat. Mindenképp tovább kell vinni a reformot, hangzott el a szocialista frakció kedd esti ülésén.

Ismét az egészségügyi törvény és az ellenzék által beígért népszavazás körül kezdett pörögni a szocialista frakció a keddi frakcióülésen, ahol hangsúlyozták, hogy fontos a reformok továbbvitele.

Ezúttal sikerült túlszárnyalni a múlt heti gyér létszámot, most legalább 80-90 képviselő töri azon a fejét, hogy miként kerüljék el a referendumot, magyarán azt, hogy ne a nép tiltsa ki a magántőkét az egészségbiztosítási törvényből.

Az egyik szocialista képviselő szerint kormányozni kell, nem pedig népszavazásról népszavazásra bukdácsolni: azaz jelenleg a pénztárra igent, a magántőkére egyelőre nemet kell mondani. A frakcióvezetőség egyik tagja arról beszélt - valószínűleg a többségi álláspontot visszahangozva -, hogy tovább kell vinni a reformot, a magántőke sorsára viszont konkrétan nem tért ki.

Megjegyzendő, a frakcióülésen arról is szó esett, hogy az egészségügy átalakítása nem csupán a biztosítási rendszer átszabása: össze kellene például hangolni végre a mentősök, a szakrészlegek, a háziorvosok működését, mert ami most van, "az nem állapot".

Összességében az ülésen tapasztalható hangulat azt jelzi, hogy többé-kevésbé a tervezett szisztémát vinnék tovább, csak a magántőke kerül ki, azután ha úgy alakul a helyzet, meg lehet próbálni visszacsempészni. A tervek szerint informálisan most döntöttek volna az egészségbiztosításba bevont magántőkéről, de végül nem született határozat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?