Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Szilvásy nem mond le, Veres tudott a VPOP-s jutalmakról

2007.06.04. 08:22
A pénzügyminiszter tudott az új főrendőr jutalmazási gyakorlatáról, amikor az még a VPOP-nál dolgozott, mondta Veres János a Napkeltének. Takács Albert új igazságügyi és rendészeti miniszter viszont nem tudott Bencze József vámos barátnőjéről, viszont rendészeti hivatalt akar felállítani. Szilvásy Györgynek gyereke született, de a kancelláriaminiszter ezt még nem tartja lemondási oknak.

Erősebb adminisztratív képviseletet kell kapnia tárcájánál a rendőrségnek, mondta a TV2 Mokka című műsorában Takács Albert, az esküjét hétfőn letevő igazságügyi és rendészeti miniszter. Rendészeti hivatal felállítását is fontolgatja a politikus, aki eddig az állampolgári jogok országgyűlési biztosának volt a helyettese.

Már hetek óta cserélődnek a rendészeti vezetők

A minisztériumban egyébként még Petrétei József idején megkezdődött a személycsere, április közepén derült ki, hogy távozik a rendészeti ügyekért felelős vezető, Jenei József szakállamtitkár. Aztán menesztették a budapesti és az országos rendőrfőkapitányt, a Rebisz parancsnokát és végül Petrétei miniszternek is távoznia kellett.

Takács Albert a Napkeltében az Index információról, miszerint az új országos rendőrfőkapitány, Bencze József még a Vám- és Pénzügyőrségnél beosztottját/barátnőjét jutalmazta, elmondta: erről neki nincsenek információi, de ezt az ügyet meg kell vizsgálni. Takács önmagában nem tartotta mindezt olyan problémának, amelynek feltétlenül valamilyen következménye kellene, hogy legyen.

Veres János tudott Bencze ügyéről

A Vám- és Pénzügyőrséget felügyelő Veres János pénzügyminiszter a Napkeltében egy kérdésre válaszolva viszont azt mondta: Bencze József jelentette neki, hogy barátnőjét jutalmazta meg, erre pedig nem kötelezte volna semmilyen törvény. Veres elmondta, hogy Bencze szabályosan járt el.

Szilvásy családja tovább gyarapodik, de nem mond le

A TV2 Mokkában nyilatkozott Szilvásy György kancellária miniszter, akinek pénteken született gyereke. Szilvásy elmondta: több időt akar tölteni családjával, de ez nem jelenti azt, hogy lemondana a kancellária irányításáról.

Szilvásy testvéreiről is beszélt. Szerinte a kórházigazgatónak kinevezett fivére, Szilvásy István a legalkalmasabb jelölt volt szakmailag, és korábban éppen azért nem nevezték ki, mert ő (mármint a miniszter) akkor még olyan poszton dolgozott, ami ezt nem engedte volna meg. Másik testvéréről, a grafológusként is tevékenykedő fivéréréről, Szilvásy Péterről azt mondta, nem szabad megengedni, hogy a politika az ilyen családi tragédiákat felhasználja.

Szilvásy Havas Henrik kérdésére azt válaszolta, ő maga sosem fordult volna a nyilvánossághoz, hogy megelőzze a támadásokat, amelyeket "kormányzati jósdát" működtető testvére miatt kapott.