Nem tiltják be a Tilos Rádiót

2004.01.09. 07:17
Egyelőre nem döntött a Tilos Rádió elleni szankciókról az ORTT. A testület csütörtöki ülése után valószínűsíthető, hogy nem szüntetik meg a közösségi rádiót. A médiahatóság a Katolikus Egyháznak adta a Petőfi Rádió használaton kívüli középhullámú frekvenciáját.
Bár az ORTT csütörtöki ülésén sem született döntés a Tilos Rádió elleni eljárásban, a legnagyobb valószínűség szerint nem tiltják be véglegesen a Tilos Rádiót - írja a Népszabadság. A rádió azonnali betiltását a testület ellenzéki tagjai követelték, ezt azonban sem a testület elnöke, sem két kormánypárti tagja nem támogatta.

Egyik javaslat sem ment át

A Magyar Nemzet értesülése szerint a szocialisták javaslata - egyhónapos eltiltás és írásbeli, egyben utolsó figyelmeztetés - az ellenzéki tagok és Tímár János SZDSZ-es delegált szavazatán bukott el. Tímár javaslatát - 24 órás felfüggesztés a keresztények elleni diszkriminatív kijelentések miatt - csak a szabaddemokrata küldött támogatta.

A rádió elleni közigazgatási eljárást a jövő héten folytatták. A Népszabadság értesülései szerint valószínűtlen, hogy a rádió végleges megszüntetése újra napirendre kerül.

Katolikus középhullám

Az ORTT csütörtöki ülésén döntött arról is, hogy a katolikus egyháznak adja a Petőfi Rádió megszűntetett középhullámú frekvenciáját. A hullámsávra csak az egyház jelentkezett. A döntést az MSZP-s testületi tag, Ladvánszky György ellenezte, mondván az tüzetesebb vizsgálatot igényelt volna. Ladvánszky szerint nem egyértelmű, hogy a törvényi előírások alapján az egyház megkaphatja-e a frekvenciát.