Kezdeményezték Toller László cselekvőképtelenné nyilvánítását

2008.01.09. 14:58
Pécs MSZP-s parlamenti képviselője 2006 júniusi autóbalesete óta fekszik kómában, különböző tisztségeiér több mint 12 millió forintot vett fel. Most valaki kezdeményezte a cselekvőképtelensége megállapítását, aminek a vége egy időközi pécsi választás is lehet.

Kezdeményezték a két évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László szocialista parlamenti képviselő cselekvőképtelenné nyilvánítását a közelmúltban, közölte Pécs főjegyzője szerdán.

A baranyai megyeszékhely volt polgármesterét érintő eljárást egy névtelen levélíró kérte a gyámhivataltól, mondta Papp Judit.

A pécsi önkormányzat elfogultságot jelentett az ügyben, ezért a közigazgatási hivatal a szekszárdi gyámhivatalt jelölte ki az eljárás lefolytatására.

Toller László 2006. júniusban súlyos autóbalesetet szenvedett, azóta kómában van. A törvény alapján a szocialista politikus akkor veszítené el mandátumát, ha hivatalosan cselekvőképtelenné nyilvánítják.

A Baranya megyei Fidesz már tavaly novemberben felvetette, hogy a szocialisták találjanak ki valamit Toller helyzetének a rendezésére, a munkaképtelen képviselő ugyanis több mint 12 millió forintot kapott különböző, a balesete után vissza nem vont tisztségeiért. A cselekvőképtelenség megállapítását azonban sem Toller családja, sem az MSZP, de még a Fidesz sem akarta kezdeményezni.  • Hírek
  • Hírek