Javult Torgyán állapota

2001.03.25. 11:56
Vasárnapra javult a gyomorrontás miatt a Kútvölgyi Kórházban kezelt Torgyán József állapota - közölte Torgyán Sándor vasárnap, miután meglátogatta testvérét. A kisgazda pártelnök korábban megtiltotta, hogy az intézmény munkatársai bármilyen információt közöljenek egészségügyi állapotával kapcsolatban a sajtóval. A kisgazda pártelnöknek valószínűleg több napig kórházban kell maradnia, miután szombaton Vasszécsényben két ízben is rosszul lett. Torgyán József előző nap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei útjáról hazafelé egy vendéglőben pacalpörköltet, majd az éjféli órákban otthonában gombapaprikást fogyasztott - a mentőorvos szerint nem tartotta be a diétát.
Javult Torgyán József állapota - közölte az MTI érdeklődésére Torgyán Sándor vasárnap, miután testvérénél járt a Kútvölgyi kórházban. A pártelnökön elvégzett vizsgálatok egy részének már elkészült az eredménye, de erről nem árult el részleteket. Elmondta: Torgyán József továbbra is infúziót kap. A kisgazda politikusnak testvére szerint még két-három napot kórházban kell töltenie.

Torgyán hírzárlatot rendelt el

Vasárnap délelőtt Torgyán József megtiltotta, hogy a Kútvölgyi Kórház munkatársai bármilyen, az egészségügyi állapotára vonatkozó információt közöljenek a sajtó munkatársaival. A kisgazda politikus felesége, Torgyánné Cseh Mária, nem sokkal szombat este kilenc óra előtt azt közölte, hogy a férje jól van és már lepihent. Ugyanakkor elmondta azt is: szeretné, ha az újságírók most néhány napig - amíg kipiheni magát - nem zavarnák a férjét.

Mentőautó ment szombaton Torgyán Józsefért, a Független Kisgazdapárt elnökéért, miután rosszul lett a Vas megyei kisgazdák Vasszécsenyben tartott nagygyűlésén. Torgyán Józsefhez a nap során kétszer kellett mentőt hívni, az orvos akut gyomorpanaszokat, gyomorrontást diagnosztizált, injekcióval és gyógyszerrel kezelték a beteget.

Torgyán József
Gyomorrontást kapott

Torgyánnak valószínűleg több napig a Kútvölgyi Kórházban kell maradnia

Torgyán József állapota szombat éjjel kielégítő volt - tudta meg az MTI a pártelnök testvérétől. Torgyán Sándor a Kútvölgyi Kórházban tett szombat esti látogatása után elmondta: a pártelnöknek valószínűleg több napig a kórházban kell maradnia.

Pacalpörköltet ettek

A sajtó munkatársaival szombat délben a pártgyűlés helyszínén azt közölték, hogy Torgyán József előző nap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei útjáról hazafelé egy vendéglőben pacalpörköltet, majd az éjféli órákban otthonában gombapaprikást fogyasztott. A pártelnök reggel óta már többször erős hányingerre panaszkodott - közölték a félbeszakadt nagygyűlést követő sajtótájékoztatón.

Nem tartotta be a diétát

A pártelnök állapotáról Lórántfy Mária mentőorvos, aki két ízben is ellátta a gyengélkedő pártelnököt az MTI-nek elmondta, hogy a rosszullétet valószínűleg az okozta, hogy a beteg nem tartotta be a diétát. Az orvosnő közölte, hogy az első vizsgálat után Torgyán jól reagált az injekcióra, a gyógyszerekre. A második vizsgálatnál azonban kiderült, hogy a betegség elhúzódóbb lefolyású. Torgyán József felépüléséhez valószínűleg néhány nap szükséges.

Hívei megakadályozták, hogy felvételt készítsenek Torgyánról

A mentőautó, amely végül elszállította az elnököt egészen a kastély bejáratához tolatott. Torgyán József hívei sorfalat állva, kabátjukat a magasba emelve próbálták megakadályozni, hogy a fotósok felvételeket készítsenek a gyengélkedő politikusról.

Miután a mentőautó megérkezett a budapesti Kútvölgyi Kórházba, a kisgazdák első emberét az állami vezetőknek fenntartott pavilonba vitték. Felesége, Torgyánné Cseh Mária mellette maradt.

Az orvosok a vizsgálatok után döntenek arról, hogy mikor távozhat a kórházból a volt miniszter.