új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • "Elloptátok a pénzemet, féreg árulók"
    "Hol a hitel, tetű Hiller?"
    "Magyar vagyok, nem MSZP-s"
    "Új választást, de Ritkócska nélkül!"
    "Ne lopj, ne hazudj, éljen a haza"

    A legérdekesebb traszparens azonban az a lepedő, amelyen a következő felirat van: "m1, Tilos Rádió, TV2, RTL Club, Népszabadság, Népszava", továbbá a Parlament sematikus rajza, a listán az m1 áthúzva szerepel. Tudósítónknak nem sikerült kiderítenie, hogy ezzel pontosan mit akarnak mondani a tüntetők.

  • Robogós tudósítónk az elmúlt percekben végigjárta a város az elmúlt napokban összecsapásokkal terhelt helyszíneit. A Nyugati tér, az Oktogon, a Hősök tere, a Blaha, a Magyar Rádió, az Andrássy út, a Deák tér, a Kálvin tér útvonalát, és teljes csendről, nyugalomról számolt be. Beszámolója szerint rendőröket mindenhol látni, sokan közülük civil autókban cirkálnak, és amiképpen említette, egy-egy háromfős, magyar zászlós csoportnál megállnak, de csak méregetik az utcán lévőket.

  • Éjjel fél 12 tájban a perec- és kólaárusok pakolni kezdtek, és a hét-nyolcezer jelenlévő közül sokan elhagyják a Kossuth teret a Nádor utca irányába.

  • Tintásüvegekkel dobálta meg a moszkvai magyar nagykövetséget négy orosz ultranacionalista fiatalember csütörtök este, válaszul a budapesti szovjet hősi emlékmű minapi meggyalázására.

    A birodalmi szemléletű aktivisták gyorsan eliszkoltak, miután néhány palackot áthajítottak a rácskerítésen a nagykövetségi épület udvarába, amint az látható az Eurázsiai Ifjúsági Szövetséghez (ESZM) kötődő Rossia3.ru portálra feltett videofelvételen.

    A portál szerint a négy támadó fennhangon magasztalta az "orosz fegyvert", s "Magyarország meghódítóiként" éltette I. Miklós cárt (aki az 1848-49-es magyar szabadságharcot leverte) és Joszif Sztálin szovjet vezetőt (aki Kelet-Európát a második világháború után uralma alá vetette).

    (MTI)
  • Bombariadó van a fővárosi közgazdasági egyetem Fővám téri épületében - értesült a Hírszerző. Egy ismeretlen férfi csütörtökön éjjel 11 után telefonált a rendőrségi segélyhívóra, hogy bomba fog robbanni az egyetemen.

  • A Hír Tv hamarosan rendkívüli híreket fog adni "Készültség a Blahán" címmel, helyszínen lévő tudósítóink azonban azt mondják, hogy egyelőre sem rendzavarásnak, sem pedig rendőrségi akciónak nem látják jelét. Mintegy ötven ember áll az éjszakai busz megállójában és a kedd esti összecsapás helyszínén van 3-4 rendőrségi csapatszállító is. A hangulat azonban teljesen hétköznapi, senki nem üvöltözi, hogy Gyurcsány mondjon le, a forgalom pedig zavartalanul üzemel.

  • A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem tartja meg a Köztársaság térre hirdetett tüntetését, mert provokációktól tart - közölte a szervezet az MTI-vel pénteken hajnalban. A Jobbik közleményében azt írta: az MSZP székháza elé tervezett tüntetést azért nem tartják meg, mert a belügyi szervek biztosítása nélkül nem tudják a részvevőket megvédeni a "nyilvánvaló és szervezett provokációtól". Ezért szombaton a Jobbik a Kossuth téren tiltakozik Gyurcsány Ferenc és kormánya lemondását követelve - áll a közleméyben.

  • Hat embert lefogott a rendőrség a fővárosi Blaha Lujza téren péntek hajnalban. Fokozott a készültség több helyszínen is a városban, a Blaha Lujza téren négy csapatszállító rendőrségi teherautó várakozik, rohamsisakos rendőrök állnak előtte.

    Schőn Péter, a BRFK szóvivője az MTI-nek elmondta: a négy férfit garázdaság miatt fogtak el és állítottak elő, kettőt pedig rendőri intézkedés ellenszegülése miatt. A téren mintegy 50-60 ember álldogál, többségük újságíró, és a rendőröket nézi.

  • A Blaha Lujza térinél jóval nagyobb készültség van a Köztársaság téren, ahol 8 rendőrségi csapatszállító jármű áll, de a tér üres - jelentette tudósítónk. Néhány perce már a Hír Tv-n is az a felirat szerepel a meghívott Tüskevár Egyesület vezetőjének feje felett, hogy "Rendkívüli hírek: Nincs zavargás a fővárosban".

  • Hat-nyolcszázan maradtak már csak a Kossuth téren, eluralkodott a Diáksziget hajnali négykor hangulat, jelentette tudósítónk. Az esti tüntetők zöme szétszéledt, akik maradtak a fűbe hevertek, piknikeznek. Egy felszólaló arról beszélt, hogy a tüntetés a szeretetről szól, és nem kell az embereket felosztani bal- és jobboldaliakra. Utóbb bejelentették, hogy két perc technikai szünet után zene következik. Tudósítónk menet közben a Deák téren is látott rendőrautókat, ők feltehetően a liberálisok sátrát őrzik. Korábban az MTI szerint Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke a tüntetésen azért bírálta a Fideszt, mivel nem élt a történelmi lehetőséggel, s lemondta a szeptember 23-ra tervezett nagygyűlését. Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke bejelentette: a hét végén nagy demonstráción fogják követelni Gyurcsány lemondását.

  • Ismeretlen eredetű, éghető folyadékkel locsolták le és felgyújtották a Magyar Szocialista Párt IV. kerületi épületét péntek hajnalban, személyi sérülés nem történt - közölte a fővárosi tűzoltóság szóvivője az MTI-vel. Molnár Péter elmondta: a tüzet a beépített tűzoltó berendezés eloltotta. Az épületet a tűzoltók jelenleg vizsgálják át.

  • Alig pár száz tüntető hallgatja a mostanra megfáradt szónokokat a Kossuth téren péntek hajnali fél kettőkor. A téren lévő sátrakban többen alszanak, mások odakint, a földön feküdtek le. Egyetlen szónok beszél a mikrofonba, és hol a kormányt, hol pedig a Fideszt bírálja. Szónoklata közben néha egy-egy énekbe, Kossuth nótába kezd, de a tüntetőktől nem kap segítséget.

    A Kossuth tér környékén a több órára lezárt utakon lassan megindul a forgalom, a mellék utcákban hazafelé tartanak az emberek. A Jászai Mari téren három fiatalt éjjel két óra előtt vettek őrizetbe igazoltatásukat követően.

  • Nyugodt nap, nyugodt éjszaka

    Csütörtök estére az előző napokhoz hasonlóan viszonylag nagy tömeg gyűlt össze a Kossuth téren, de ezúttal elmaradtak az éjszakai randalírozások. A kedélyeket csak álhírek zaklatták fel, egyesek tudni vélték, hogy most az ATV székháza lesz a rendbontók célpontja. Éjszaka végül csak az MSZP újpesti irodáját gyújtották fel, de a tüzet az iroda automatikus tűzoltórendszere megfékezte. A nap híre a Fidesz szombati nagygyűlésének lemondása volt, amit a párt konkrét bombafenyegetésekkel indokolt. Szilvásy György, a titkosszolgálatokat felügyelő kancelláriaminiszter szerint valójában provokációk lehetőségére figyelmeztették a Fideszt, a robbantások lehetősége "nem elsősorban" merült fel.


    Képek a békés, kihalt Budapestről
  • A Szonda-Ipsos közvélemény-kutató felmérése alapján a lakosság 51 százaléka szerint Orbán Viktor hozzájárult az indulatok elszabadulásához, amikor a múlt héten népi ellenállásra buzdított. 42 százalék szerint Wittner Mária fideszes parlamenti képviselő forradalmazása is hozzájárult az erőszak elszabadulásához. A megkérdezettek harmada gondolja, hogy az erőszakos cselekedetek előre szervezettek voltak.

    A válaszadók 37 százaléka szerint ennek a kijelentésnek semmi köze a hétfő éjszaka kezdődött, kedden és szerdán is folytatódó rendbontásokhoz. A közvélemény-kutató felmérése szerint a magyarok 57 százaléka szerint a politikusok eddig is hazudtak, tehát a válságot nem Gyurcsány robbantotta ki, 32 százalék szerint Gyurcsány beismerése igenis morális válságba sodorja az országot. Az adatokat 2006. 09. 19-20-án vették fel reprezentatív, ezer fős mintával, telefonos megkereséssel. (Népszabadság, MTI)

  • A thaiföldi katonai kormányzat bizottságot hoz létre Thakszin Sinavatra megbuktatott kormányfő, felesége, több rokona, valamint kabinetjének 15 tagja vagyonszerzésének kivizsgálására. Thakszint katonai puccsal mozdították el a hatalomból, miközben éppen New Yorkban, az ENSZ közgyűlésén volt.

  • Az összes parlamenti párttal szemben álló, az ország alkotmányos rendjének megzavarására készülő szervezett csoport van kialakulóban Magyarországon Lázár János, a honvédelmi és rendvédelmi bizottság fideszes elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere szerint. A Népszabadságnak nyilatkozó Lázár szerint a tévészékház ostromának vizsgálatából - ami szerinte sem a kormánynak, sem az ellenzéknek nem állhatott érdekében - már körvonalazódik egy piramisszerűen felépülő, részben köztörvényes bűnözőkből álló csoport képe, ami részben a szervezett bűnözéshez is kapcsolódik. A csoportot elsősorban nem politikai célok, csak az ország rendjének megzavarása vezényli, nyilatkozta Lázár a Népszabadságnak, de részletekbe nem kívánt bocsátkozni, mert nem kívánt az ország biztonságát fenyegető minősített információkat elárulni.

  • A Blikk információi szerint öt rendőr, egy határőr és egy hivatásos katona is volt a Magyar Televízió vasárnap esti ostromlói között. U. Ákos, a Dunakeszi Rendőrkapitányság főhadnagya állítólag tevőlegesen is részt vett a vandál támadásban, kövekkel dobálta és üveggel ütötte kollégáit, akik közül többen is súlyos sérülést szenvedtek. A tisztet őrizetbe vette a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata. Vizsgálat folyik négy másik rendőr ellen, egyikük viperával támadt a tévét védő kollégáira, a többiek csak a drukkoló tömegben voltak. A szolgálati törvény egyértelműen tiltja a rendőröknek, hogy politikai pártnak tagjai legyenek, és azt is, hogy politikai demonstráción részt vegyenek. A vizsgálat alá vont hét egyenruhást videofelvételek alapján azonosították.

    Garamvölgyi László ORFK-szóvivőnek nincs tudomása arról, hogy a kedden őrizetbe vett dunakeszi rendőrön kívül további rendőrök is részt vettek volna a zavargásokban, írja az MTI.

  • "Illegalitásba vonultak" az elmúlt napok garázdái Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány szerint. A Napkeltének nyilatkozó főkapitány elmondása szerint péntekre virradóra a rendőrök kresz-táblákat "kigyomláló" és kukákat gyújtogató vandálokat vettek őrizetbe, őket csoportos garázdasággal vádolják. Gergényi nem tud róla, hogy csütörtök este felszólalt a Kossuth téren a tévészékház ostroma miatt körözött Budaházy György. Az Index megkeresésére a rendőrség szóvivője csütörtökön éjszaka csak azt hajtogatta, hogy mindent megtesznek a körözött személyek elfogása érdekében.

  • Békésen, rendzavarás nélkül tüntettek csütörtökön este a Gyurcsány-kormány lemondását követelők Sopronban. A megmozduláson - a rendőrség és a szervezők egybehangzó becslése szerint - mintegy 600 ember vett részt. Lejátszották a miniszterelnök őszödi felszólalását, majd beszédek hangzottak el.

  • Elrabolták Mazsolát és Tádét a tévészékház ostromlói


    Tádé
    Forrás: balintagnes.hu
    Kifosztották a tévészékházat ostromló garázdák a Magyar televízió történelmi kiállításának tárlóit. A rablók elvitték a Cicavízió népszerű bábfiguráit, a legendás Mazsolát, Manócskát, Tádét és Böbét. Magukkal vitték a köztévé legendás munkatársai - Tamási Eszter, Déri János és Knézy Jenő - tablóra kiakasztott fotóit is, írja a Blikk. A garázdák összetörték a kiállított ősrégi kamerákat és tévéket, a vadonatúj plazmatévékhez azonban nem nyúltak.
  • Pénteken kora reggel mintegy harminc tüntető ébredezett a budapesti Kossuth téren. A téren felállított szendvicssátor előtt reggeliért sorakozó tüntetők közül egy férfi elmondta, hogy már kedd óta van a Parlament épülete előtt, s nem is tudja, mikor jut haza Csömörre, mivel ellopták az összes pénzét. Egy Sopronból érkezett tüntető elmondta, hogy összesen negyvenöten jöttek és addig haza sem mennek, amíg nem mond le Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Hozzátette, társainak sikerült másutt éjszakai szállást találni a fővárosban. "Folyamatosan váltjuk egymást, hogy mindig legyen itt valaki" - tette hozzá egy kaposvári asszony. (MTI)


    Klikk!
  • A kerítésen átugorva két fiatal szökött be a Nemzetbiztonsági Hivatal Falk Miksa utcai központjának udvarára péntek hajnalban, írja a HavariaPress. A behatolókat a belső őrség elfogta és átadta az épületen kívül várakozó rendőröknek. A hírügynökség értesülését a rendőrség sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta. Az NBH-t nem sikerült megszólaltatnunk.

  • Nem zárható ki egy ázsiai típusú pénzügyi válság

    Nemcsak Magyarországon, hanem a többi visegrádi országban is komoly gazdasági kockázattal járnak a belpolitikai viharok - mutatnak rá elemzők. Egy harvardi közgazdászprofesszor szerint Magyar-, Lengyel- és Csehországban egyaránt fennáll annak a veszélye, hogy a tőke a politikai helyzet miatt menekülni kezd. Mások úgy gondolják, a rövid politikai válság nem hat súlyosan a reálgazdaság folyamataira.

  • Magyarország Európa alkoholistája

    A költségvetési szigor hiánya Magyarországot és Olaszországot is Európa beteg embereivé tette, írja a Wall Street Journal vezércikkének szerzője, a magyar Monetáris Tanács tagja. Kopits György szerint Magyarország Európa fiskális (költségvetési) alkoholistája lett.

  • Tüntetésre hívja ma délutánra embereket a MIÉP. ("Aki magyar, velünk tart!") A demonstrálók a város két pontján találkozhatnak, majd elmehetnek a Rákóczi térre, a gyűlés helyszínére. "A gyűlésen szót kívánunk adni együttműködő szervezetek, egyesületek, pártok szónokainak, akik velünk együtt radikálisan el kívánják takarítani a véglényekből álló labanckormányt, a magyarság megrontóit és halálra ítélőit."- írják szórólapjaikon és honlapjukon.

  • Pénteken is összeül a Fidesz elnöksége. A pártvezetés tanácskozása a héten rendszeressé vált. Információink szerint Orbán Viktor vezetésével az elnökség azt vitatja meg, milyen lépéseket tegyen a Fidesz a hétvégi nagygyűlés lemondása után.

  • Péntek reggel elkezdték a bíróságokon tárgyalni az utcai zavargásokban különböző okoból őrizetbe vettek ügyeit. A bíróságok többek között arról döntenek, előzetesbe kerüljenek-e a rendbontók. Bíróság elé állnak többek között azok is, akiket az MTV székház ostroma után hatóság elleni erőszak gyanújával vettek őrizetbe.

  • A vasárnap nyilvánosságra került balatonőszödi beszéd óta másodszor megy külföldre Gyurcsány Ferenc, mindkét látogatás időpontját már korábban lekötötték.

    Hétfőn Szocsiban Vlagyimir Putyinnal, most Berlinben Angela Merkellel tárgyal a miniszterelnök, aki a németországi programját lerövidítette, és a tervek szerint már este 9-kor visszatér Budapestre. Gyurcsány különgéppel repül, így az események függvényében bármikor visszatérhet.

  • Három, rendzavarással gyanúsított férfi gyorsított szabálysértési eljárása már megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Tudósítónk jelentése szerint "elég nagy" a rendőri készültség, az épület folyosóján egyenruhás rendőrök sorfala fogadta.

  • Mintegy ötszáz személyt keres a rendőrség a tüntetésekkel kapcsolatban, mondta el Tóth Gábor, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese pénteken. A keresett személyek közül 44-et már beazonosítottak. Mint mondta, csütörtök reggel óta több mint 70 állampolgári bejelentés érkezett a rendőrséghez az interneten is közzétett, televíziók felvételein és az újságok fotóin látható személyekről. Az azonosítás azonban nem egyszerű, "hiszen látunk egy arcot, nem mást és azért abból nem olyan könnyű megmondani, hogy hívják, mikor, hol született és ki az édesanyja".

    Péntekre virradóra tizennégy embert állított elő a rendőrség, közülük tizenkettőt a tüntetésekkel kapcsolatban, kettőt más jellegű szabálysértések miatt. Összességében a zavargások miatt 198 főt állított elő a rendőrség, közülük 153-at vettek őrizetbe.