Piroska
-2 °C
5 °C

Lecserélte luxusautóparkját az őrezred

2005.06.21. 19:35
Tizenhárom A8-as és 14 A6-os Audit szerzett be a Köztársasági Őrezred 501 millió forintért, nyilatkozta az InfóRádiónak Batiz András kormányszóvivő. A cserére azért volt szükség, mert elöregedett az őrezred delegációs gépjárműparkja és a beszerzésig a kormányfő is bérelt járművel volt kénytelen közlekedni.

Elöregedett a Köztársasági Őrezred járműparkja, ezért luxus autó beszerzéséről döntött a kormány, adta hírül tavaly év végén elsőként az Index. A cserét akkori közlések szerint az tette szükségessé, hogy rendkívüli módon lehasználttá válta a delegációk szállítására használt járművek és többször előfordult, hogy a külföldi vendég alatt robbantak le a kocsik. Olyan is előfordult, hogy a hazánkba látogató európai vezetők protokollosai visszautasították a magyarországi szállításra felajánlott autót.

Audi A6
A6-os Audi
A 27 autót néhány hete megvásárolta a Köztársaság Őrezred, nyilatkozta az InfóRádiónak Batiz András kormányszóvivő. Az 501 millió forintért 13 A8-as és 14 A6-os Audit vásároltak. A vételárat a megállapodás szerint három év alatt egyenlítik ki. Mivel speciális biztonsági előírásoknak is meg kellett felelnie a járműveknek, nem nyílt, hanem meghívásos közbeszerzési eljárás keretében választották ki a típusokat.

Batiz közléséből kiderült az is, hogy a beszerzésig a miniszterelnöknek autót kellett bérelni. A mostani autóvétel keretrében valamennyi közjogi méltóság járművét lecserélik, miután a törvények szerint azonos kategóriájú járművekkel kell az őrezrednek őket szállítania.