Soros ölelgeti a teljes ellenzéket a Fidesz új plakátján

2018.01.30. 14:40 Módosítva: 2018.01.30. 14:40

Brutális kampányba kezd a választások előtt a Fidesz, legalábbis nehéz másképp értelmezni a ma bejelentett legújabb plakátjukat, amivel garantáltan tele lesz majd az egész ország.

"Az ellenzéki vezetők számára Soros akarata az első. Készek végrehajtani a Soros-tervet: lebontanák a határzárat és betelepítenék a bevándorlókat. Ezért hiába látszanak reménytelenül bénának, mégis veszélyesek. Erre a veszélyre hívjuk fel mostantól a figyelmet az alábbi plakáttal.  Nekünk Magyarország az első, ezért mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megakadályozzuk a Soros-tervet. Add tovább!" - írja a Fidesz hivatalos Facebook-oldala az új plakáttal kapcsolatban, amin egy digitális radírral kisatírozott lyukas kerítés előtt öleli Soros György a teljes ellenzéket Széltől Gyurcsányon át Vonáig és Karácsonyig.

A színvonalas plakát kísértetiesen hasonlít a négy évvel ezelőtti választási plakátjukra, csak akkor egy bohóc ölelgette rendőrségi fotózás közben az MSZP és a DK politikusait. És mivel a Fidesz állítólag az összes plakáthelyet megvásárolta a választásokra, valószínűleg ezzel a képpel lesz tele minden.

A plakát állítása "Együtt bontanák le a határzárat" azért is érdekes, mert a közelmúltban minden, a képen szereplő politikus pártja megszólalt az ügyben, erről korábban a 444 készített két cikket is. Az egyikből idézünk:

  • Az LMP úgy látja, hogy a magyar határon felállított kerítés önmagában nem oldja meg az uniós határvédelmet, de egy átfogó uniós szintű megoldásnak része lehet.
  • (...) a DK is megtartaná, mert szerintük „a határkerítés ma sokak számára a biztonság illúzióját jelenti”.
  • A Jobbik is megtartaná a kerítést, de még kiegészítené az önálló határőrséggel is.
  • Az MSZP szerint a kerítésre mindaddig szükség van, míg az emberek nem érzik magukat biztonságban.

De az említett pártok erről részletesebben is beszéltek korábban. A Fidesz facebookos propagandagépezete egyébként egyszerre kapcsolt, és órára pontosan kezdték el megosztani a régi-új kommunikációs irányvonalat a párt politikusai, ahogy erre a Tumblren is rámutattak.

http://zeroz3ro.tumblr.com/post/170303431617/fidesz-pártközpontból-a-cap-on-keresztül-minden

Az új plakátot a Fidesz egyébként egy sajtótájékoztatón mutatta be Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgatóval.