Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány: Ma sokan mondják, hogy Gyurcsánynak igaza volt

2018.02.21. 22:18

Havonta az első két köbméter víz és az első 50 kilowattóra villany díját mindenkinek elengedik, efölött pedig sávosan, a fogyasztás növekedésével emelkedne a fizetendő összeg, ha a DK nyeri a választást, ígérte Gyurcsány a párt nagykanizsai fórumán az MTI szerint.

Ezen kívül a vállalkozásoknak az első három foglalkoztatott után csak 20, további ötnél 40 százalékos tb-t kellene fizetni, de egészen 20 dolgozóig tartana a kedvezmény, hogy minél több bejelentett embert foglalkoztassanak a munkáltatók.

A magyar egészségügy szerinte krízishelyzetben van, "a kórházak sürgősségi ügyeletén halnak meg emberek, hónapokat kell várni egy egyszerű vizsgálatra". Az egészségügyben a napokban adott béremelés "szemfényvesztés", mert megemelték ugyan a béreket, de elvették a pótlékokat, így nem változott szinte semmi.

Komoly politikai vereséget szenvedtem a vizitdíj ügyében, dacára annak, hogy ma sokan azt mondják, Gyurcsánynak igaza volt

Szerinte 150 MRI-t és CT-t kellene vásárolni, és 50 százalékkal megemelni az egészségügyben dolgozók bérét, és mindez "kevesebb pénzt igényel, mint amit minden évben TAO-pénzekből beletesznek a fociba".

Az oktatásügyről azt mondta: digitális iskolát és kétnyelvű oktatást kell biztosítani, "fel kell szabadítani a gyereket és a tanárt is", illetve vissza kell adni az iskolákat a településeknek. Javaslatuk szerint az egyetem első évében senkitől nem kérnének tandíjat.

A határon túliak szavazati jogáról szerinte egyedül pártjának nem változott az álláspontja: ne szavazzon, aki soha nem élt itt. "Nem mi vagyunk ebben az ügyben a bajkeverők", a DK az egyetlen, amelyik a bibói elv alapján azt mondja: elválik egymástól a politikai közösség és magyar nemzeti közösség.

Az Elios-ügyre utalva azt mondta: ezekben a hetekben nyilvánvalóbban látszik, hogy "a miniszterelnök közvetlen környezete lop".

"Igaz, az a sejtésünk, hogy itt tudatosan, bűnszövetkezetben, nagy értékre elkövetett csalásnak vagyunk a tanúi".

Nem kell azzal megbékélni, hogy "az ország első számú embere egy köztörvényes bűnöző" - mondta. Szerinte ma is több tízezer ember van, aki a kilakoltatás veszélyével néz szembe, de a kormánynál "hallgatás van ebben a témában". A többségnek "elképesztő árfolyamon forintosították a hitelét", ezért nekik a mai napig kilátástalan a helyzetük.

A Questor károsultjainak ügyét, illetve az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba szombathelyi politikust említve azt a kérdést tette fel: ha Czeglédyvel kapcsolatban törvényt hoztak, hogy kártalanítsák a fizetés nélkül maradt diákokat, akkor a Questorral kapcsolatban miért nem csinálják ezt?

"Mert kiderülne, hogy a Questor sokéves létezése mögött ott van a miniszterelnök és külügyminiszterének nem egyszerűen hanyag félrenézése, hanem támogató bűnrészessége Matolcsyval bezárólag."