Orbán maga írta a Vigadóbeli beszédet

2003.02.06. 14:33
Orbán Viktor a korábbi évek hagyományát követve február első csütörtökén ötödször is beszédet mond a Vigadó közönsége előtt. Az exminiszterelnök a Fidesz decemberi kongresszusán maga vetette fel a sorozat folytatásnak ötletét, majd néhány hetes késéssel a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület meghívása is megérkezett.
Az év eleje óta újra aktív politizálásba kezdett volt miniszterelnök értékelését több televízió és rádió élőben, vagy kis késéssel vágatlan formában közvetíti majd.

Első kézből való értesülés

A Vigadóbeli első beszéd ars poeticáját adva, 1999-ben Orbán Viktor még azzal indokolta az "effajta beszámolókat", mert azokból az ország polgárai első kézből értesülhetnek a kormány terveiről és a megvalósított feladatokról. Az MPEE elnöke, Martonyi János a hivatalosan csak Fidesz elnökségi tagsággal rendelkező Orbán meghívása után viszont arról beszélt, hogy az esemény korábban sem annyira a miniszterelnöknek szólt, hanem az egyesület tagsága kívánt helyzetértékelő információkhoz jutni. Az MPEE az idén is ezt az igényt elégíti ki a rendezvény megszervezésével.

Nincs beszédíróstáb

Az előző négy alakommal elhangzott Orbán-beszéd számos eleme vált közismert fordulattá, az előző kormány politikáját összegző megfogalmazássá. A miniszterelnök először a Vigadóban mondta ki többek között a "három gyerek, három szoba, négy kerék" szlogent, de a többnyire az akkori ellenzék tevékenységét parodizáló dakota viccek nagy részét is itt sütötte el a politikus. Az Index információi szerint a mostani beszédet nem az egykori beszédíró stáb állította össze, hanem maga Orbán készítette. Mint arról az Index beszámolt, a kormányváltás után visszavonult exminiszterelnök stábját a Fidesz-MPP akkori elnöke, Pokorni Zoltán vette át. Az egykor a kancellárián működő beszéd- és szöveg-előkészítő főosztály tagjai ma a Fidesz-frakció mellett kaptak különböző megbízatásokat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek