Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyugalom a hetedik napon is

2006.09.25. 00:50
A kormányfő továbbra is pártelnök akar lenni, derült ki egy interjúból a böszmeség óta eltelt hetedik napon. Vasárnap a miniszterelnök Demszky Gáborral is találkozott. A The Sunday Telegraph Szili Katalint nevezte meg, mint aki az eseményeket a háttérből kirobbantotta. A házelnök tagad. Tamás Gáspár Miklós végighaknizta a fél magyar médiát, az Újpest pedig egy 17 éves futballista góljával a Pécset verte meg.

Az elmúlt napokhoz hasonlóan vasárnap is békében teltek a kormányellenes tüntetések országszerte. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Vasárnap Reggelnek adott interjújában kijelentette, a balatonőszödi beszéd nyilvánosságra kerülése ellenére és az önkormányzati választások végeredményétől függetlenül is pályázik az MSZP elnöki posztjára.

Tábor, tűz

Ezen a napon a vásárosnaményiek gondoskodtak a tiltakozók táplálásáról a Kossuth téren. Volt birkahús, krumpli. A békét Kőszegen zavarták meg, ahol vasárnap virradóra felgyújtották az MSZP irodáját.

Szili Katalin?!

A The Sunday Telegraph arról cikkezett, hogy Szili Katalin lehetett annak hátterében, hogy a gyurcsányi kijelentések napvilágra kerültek. A házelnök kiszivárogtatásról beszélt, és visszautasította a vádat.

A koalícióról szólt

A Kossuth téri tüntetők honlapot indítottak, amelyen a petíciójuk olvasható. A petíciót Makovecz Imre nyújtaná át hétfőn, de Szili Katalin nem tudja, hogy mikor veszi át, illetve átveszi-e egyáltalán.


Gyurcsány-Molnár-Demszky

Ugyancsak a vasárnap eredménye, hogy a kormánykoalíció ellentámadásba váltott. Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor közös sajtótájékoztatójukon egyaránt azt hangsúlyozta: példátlan Európában, hogy a jobbközép együttműködik a szélsőjobbal. Demszky elhatárolódást vár Orbán Viktortól, Gyurcsány pedig a Fideszre utalva azt mondta: nem lehet a szélsőjobb szónokok mellé odaküldeni egy jobbközép párt második emberét. Orbán este pedig porba alázta Sváby Andrást.

A rendőrök keresik a szavakat

Gergényi Péter, a Nap-kelte vasárnap reggeli vendége volt. A főrendőr a tévé székház ostroma alatti tettéért országosan körözött Budaházy Györgyről, aki körözése óta már kétszer felszólalt a Kossuth téren, kijelentette, ügyes, de elkapják. Szintén ebben a műsorban filozófusok és politológusok beszélgettek az elmúlt napokról. Tamás Gáspár Miklós, aki a hétvégén számos média vendége volt, borúlátóan vélekedett, Bence György filozófus pedig még arra is gondolt, hogy a kormány esetleg elveszti-e a fejét és lefújja-e a választásokat.

Újpest-Pécs: 1-0

Az Újpest a Pécs ellen egy 17 éves góljával nyert, a szurkolók politikai jelszavakat skandáltak.