Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Nyugalom a hetedik napon is

2006.09.25. 00:50
A kormányfő továbbra is pártelnök akar lenni, derült ki egy interjúból a böszmeség óta eltelt hetedik napon. Vasárnap a miniszterelnök Demszky Gáborral is találkozott. A The Sunday Telegraph Szili Katalint nevezte meg, mint aki az eseményeket a háttérből kirobbantotta. A házelnök tagad. Tamás Gáspár Miklós végighaknizta a fél magyar médiát, az Újpest pedig egy 17 éves futballista góljával a Pécset verte meg.

Az elmúlt napokhoz hasonlóan vasárnap is békében teltek a kormányellenes tüntetések országszerte. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Vasárnap Reggelnek adott interjújában kijelentette, a balatonőszödi beszéd nyilvánosságra kerülése ellenére és az önkormányzati választások végeredményétől függetlenül is pályázik az MSZP elnöki posztjára.

Tábor, tűz

Ezen a napon a vásárosnaményiek gondoskodtak a tiltakozók táplálásáról a Kossuth téren. Volt birkahús, krumpli. A békét Kőszegen zavarták meg, ahol vasárnap virradóra felgyújtották az MSZP irodáját.

Szili Katalin?!

A The Sunday Telegraph arról cikkezett, hogy Szili Katalin lehetett annak hátterében, hogy a gyurcsányi kijelentések napvilágra kerültek. A házelnök kiszivárogtatásról beszélt, és visszautasította a vádat.

A koalícióról szólt

A Kossuth téri tüntetők honlapot indítottak, amelyen a petíciójuk olvasható. A petíciót Makovecz Imre nyújtaná át hétfőn, de Szili Katalin nem tudja, hogy mikor veszi át, illetve átveszi-e egyáltalán.


Gyurcsány-Molnár-Demszky

Ugyancsak a vasárnap eredménye, hogy a kormánykoalíció ellentámadásba váltott. Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor közös sajtótájékoztatójukon egyaránt azt hangsúlyozta: példátlan Európában, hogy a jobbközép együttműködik a szélsőjobbal. Demszky elhatárolódást vár Orbán Viktortól, Gyurcsány pedig a Fideszre utalva azt mondta: nem lehet a szélsőjobb szónokok mellé odaküldeni egy jobbközép párt második emberét. Orbán este pedig porba alázta Sváby Andrást.

A rendőrök keresik a szavakat

Gergényi Péter, a Nap-kelte vasárnap reggeli vendége volt. A főrendőr a tévé székház ostroma alatti tettéért országosan körözött Budaházy Györgyről, aki körözése óta már kétszer felszólalt a Kossuth téren, kijelentette, ügyes, de elkapják. Szintén ebben a műsorban filozófusok és politológusok beszélgettek az elmúlt napokról. Tamás Gáspár Miklós, aki a hétvégén számos média vendége volt, borúlátóan vélekedett, Bence György filozófus pedig még arra is gondolt, hogy a kormány esetleg elveszti-e a fejét és lefújja-e a választásokat.

Újpest-Pécs: 1-0

Az Újpest a Pécs ellen egy 17 éves góljával nyert, a szurkolók politikai jelszavakat skandáltak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!