Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Werber újra visszatér?

2005.06.23. 07:50
Baloldali forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet az állítja, hogy a 2006-os választást megelőző kampány során az MSZP újra alkalmazni fogja Ron Werbert. Elképzelhető, hogy egy tavaly kötött szerződés alapján száll be a kampányba az izraeli szakember.
Újra szerepet vállal Ron Werber az MSZP választási kampányának előkészítésében – állítja a Magyar Nemzet. A lap szerint az MSZP vezetése tárgyal a kampánytanácsadóval, akitől „a 2002-ből ismert hatékony negatív kampányt és az utcai politizálás megszervezését várják”.


Ron Werber
Korábban egyébként a Népszabadság arról írt, hogy információik szerint Juhász Ferenc lesz az „új Ron Werber”, vagyis a honvédelmi miniszter, a párt alelnöke irányítaná a kampányt.

Ron Werber 2004. márciusában szerződést kötött az MSZP-vel, a kampánytanácsadó akkor az európai parlamenti választási kampányba szállt be, de Tóbiás József volt pártigazgató akkori nyilatkozata szerint a szerződés a "a következő évekre" is vonatkozik.

Az izraeli kampányszakember tavaly januárban hagyta el Magyarországot. Állítólag nem értett egyet azzal, hogy a miniszterelnök új tanácsadókat hívott környezetébe. Werber később egy napra visszatért Budapestre, akkor tartotta utolsó kampánytréningjét a „csapatjátékos” fiatal aktivistáknak.

Az MSZP és az MDF?

A Magyar Nemzet egyébként azt is tudni véli, hogy vidéken az MSZP az MDF-fel együttműködést köt a kampányra vonatkozóan is. „Egyesek tudni vélik, hogy a demokrata fórummal egy esetleges koalíciós megállapodásra is vannak háttéregyeztetések” – olvasható a lapban.