Nincs gazdája Ron Werbernek

2003.03.01. 10:25
Ron Werbernek nincs gazdája az MSZP-ben - állítja a Magyar Hírlap, miután pénteken, egy kormánypárti politikus sem volt hajlandó megnevezni, hogy ki kommendálta be az izraeli kampányszakértőt a Miniszterelnöki Hivatalba. Azt is titok övezi, hogy eddig mennyi pénzt kapott az MSZP-től a tanácsadó.
Kovács László, a szocialista párt elnöke csak annyit mondott, hogy Ron Werbernek ma is van tanácsadói megbízatása az MSZP-nél. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a szakértő az uniós csatlakozási népszavazást előkészítő kampányra készíti fel a szocialisták kampánystábját. A pártelnök nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy az MSZP eddig mennyi pénzt fizetett ki Werber tanácsaiért. Kovács László azt mondta: nem ajánlotta be senki a tanácsadót a MeH-be, hiszen "a párt és a hivatal között nincs személyi összefonódás".

A pártelnök azt azonban megemlítette, hogy Werber a kampány alatt három, most a MeH-ben államtitkári posztot betöltő szocialista politikussal is "megismerkedett". Nagy Sándorról, Baráth Eteléről és Szekeres Imréről van szó, de a múlt héten menesztett kancellárminiszter, Kiss Elemér is ismerte Werbert.

Puch László pártpénztárnok nem reagált a napilap megkeresésére. Kovács szerint Werber a 2002-es kampányban jelent meg a párt mögött, akkor Baja Ferenc kampányfőnök tartotta vele a kapcsolatot. A MeH társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára azt nyilatkozta, hogy nem ő vitte be Werbert a hivatalba, viszont tudomása szerint a tanácsadó már a párt 1998-as kampányában is részt vett.  • Tippek
  • Bankszámla