Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltűnt a Fidesz szürke eminenciása

2002.07.30. 17:51
Az elmúlt hónapokban már semmilyen formában sem vesz részt Wermer András, Orbán Viktor egykori nem hivatalos tanácsadója a Fidesz politikai irányításában. Az Index információi szerint sok fideszes politikus látja a Happy End Kft. alapítójában a párt választási vereségének okozóját. Biztosra vehető, hogy a munka nélkül maradt, az előző kormány idején milliárdos állami megrendeléseket kasszírozó cég nem vesz részt a közelgő önkormányzati választások előkészítésében sem.
Állandó meghívottként hiába várták a kormányváltás óta lezajlott fontosabb Fidesz-rendezvényekre Wermer Andrást. A párt szürke eminenciása a párt választási veresége óta alig jelent meg a párt képviselői között.

Az elbocsátó üzenet

Június közepén nagy feltűnést keltett, hogy a "másik nyilvánosság" napilapja a négy éves ciklus után először törte meg a Fidesz vezetését jellemző véd- és dacszövetséget, és aláírás nélküli szerkesztőségi cikkben nyíltan elmarasztalta a korábban nagy befolyású tanácsadót. A Magyar Nemzet Fidesz-kongresszusra időzített írásában azt rótta fel a Happy End irányítójának, hogy méla, a Fideszt hosszú időre lebénító, kapkodó kampányával ásta alá a párt választási sikerét.

Úgy tudjuk, a névtelen kritika tartalmával a Fidesz több vezetője is egyetértett. Sőt, Kövér László, a párt országos választmányának elnöke szűk körben túlzottan anyagias szemléletéért is támadta Wermert, akit az első forduló után bizalmi szavazás mentett meg az azonnali menesztéstől.

Szomorú vég

Információink szerint a Happy Endnek és vezetőjének az idő közben ideiglenes pártelnökké és frakcióvezetővé vált Áder János továbbra is szerepet szánt a Fidesz ügyeinek alakításában. Wermer legfőbb támogatója sem tudta azonban megfordítani a pártban általánossá vált nézetet, amely a sikertelen kampánystratéga mellőzését követelte. Úgy tudjuk, hogy a korábban minden Fidesz megszólalást kontrolláló Happy End csévharaszti székhelyén a rendőrségi vizsgálatok mellett megrendelés-hiánnyal is küzdenek a cég még megmaradt alkalmazottai. A leépítettek egy részét pedig a Fidesz Lendvai utcai központja és a polgári köröket igazgató Demokráciaközpont vette át.